Viruşii i-au lovit cel mai tare pe Bulgari în 2010

Aproape o treime din utilizatorii din EU au fost victima unui virus în 2010, sau cel puţin asta arată biroul de statistică al uniunii în raportul Eurostat, publicat la 7 februarie şi citat de South Eastern Europe Times.

Raportul arată că 31% din internauţii din blocul celor 27 de ţări din EU au avut de-a face oficial cu viruşii în 2010. Cea mai mare rată este în Bulgaria, cu 58%, alte ţări cu incidente numeroase fiind Malta (50%), Slovacia (47%), Ungaria (46%) şi Italia (45%).

Cele mai mici procente de incidente în care au fost implicaţi viruşi, troieni sau alte tipuri de malware s-au înregistrat în Austria (14%) şi Irlanda (15%). Eurostat atrage atenţia totuşi că numărul real ar putea fi mai mare, fiindcă raportul îi include statistic doar pe cei care au şi realizat că au fost afectaţi.

România apare în statistică pe la mijloc în rândul ţărilor în care este folosit un program antivirus pentru protecţia calculatorului, cu 64%, deşi ne întrebăm dacă cifrele se bazează pe vânzările raportate de companiile care comercializează soluţii antivirus, fiindcă în acest caz procentul real este probabil mult mai mare.

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nine − nine =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.