Final Cut Pro X, editare video de la Apple

Apple va lansa în iunie Final Cut Pro X la preţul de 299 USD. Editorul video oferit de Apple va veni ca aplicaţie scrisă integral pentru procesoare de 64 de biţi, şi va suporta şi Grand Central Dispatch, tehnologia Apple care permite unui software să adreseze dinamic mai multe core-uri de procesor. În acelaşi timp, odată cu această rescriere a soft-ului, după mai mult de 12 ani de dezvoltare, programul va putea utiliza şi peste 4Gb de memorie RAM pe Mac.

Printre facilităţile nou introduse de această versiune se numără: detectarea avansată a persoanelor şi a scenelor, curăţare automată a canalelor audio, auto-stabilizare a imaginii,  „range-based keywording” şi o facilitate care asigură operatorul că pista audio şi canalul video nu se desincronizează accidental.

O altă facilitate interesantă şi foarte utilă care merită menţionată separat este posibilitatea de a potrivi culorile între două secvenţe video. În felul ăsta, secvenţe video care au fost filmate separat, chiar şi în condiţii de iluminare complet diferite, pot fi legate cu uşurinţă fără ca trecerea de la o secvenţă la alta să provoace un salt nedorit în culoare.

Aplicaţia va fi disponibilă pentru achiziţie prin intermediul Mac App Store din iunie 2011.

 

2 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

7 + 13 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.