Articole

Android 2.3 Gingerbread vine pe Motorola Atrix 4G

Iată că Motorola s-a ţinut de cuvânt şi a dat drumul la Android 2.3 pe terminalele Motorola Atrix 4G. Update-ul este disponibil deja pe site-ul Motorola. Printre update-urile specifice  se află o aplicaţie actualizată de galerie foto care permite agregarea tuturor pozelor din reţelele sociale, un doc pentru iconiţe la baza ecranului şi posibilitatea de a organiza aplicaţiile în grupuri, recomandări pe baza locaţiei geografice de la Yelp şi Facebook, Firefox 4.0 pentru o navigare mai rapidă, suport pentru playback video în 1080p şi multe alte facilităţi interesante.

Una din cele mai importante îmbunătăţiri pentru cei pasionaţi de tehnica de calcul este posibilitatea de a încărca aplicaţii prin metoda „sideload”, adică transferarea locală de aplicaţii către telefon şi instalarea acestora prin marcarea lor cu „sursă necunoscută” în meniul de setări al telefonului.

Aşteptăm confirmarea voastră că acest update poate fi descărcat şi OTA (over the air) direct pe telefon, nu numai prin intermediul site-ului Motorola.

Prima tabletă Android 3.2 vine de la Huawei

Iată că tabletele bazate pe Android 3.2 încep să apară. Prima este Huawei MediaPad, o tabletă de 7inch cu procesor dual-core Qualcomm de 1.2GHz. Huawei spune că Honeycomb 3.2 este în esenţă cam de acelaşi calibru cu Honeycomb 3.1, doar cu numeroase customizări specifice pentru tabletele de 7inch, în loc de 10 inch.

Tableta Huawei, a cărei grosime este de 10.5 mm, vine cu un touch pad capacitiv cu 217 pixeli per inch, GPS, cameră frontală de 1.3 Mpixeli, cameră normală de 5 Mpixeli, WiFi 802.11n, o baterie cu o capacitate de circa 6 ore şi, aşa cum am menţionat un procesor de cursă lungă sub forma CPU-ului de 1.2GHz dual-core de la Qualcomm.

Mai merită menţionate o parte din caracteristici: 390gr masă corporală, playback video 1080p, suport pentru HSPA+ (14.4Mbps) pe 3G, 8GB de spaţiu intern de stocare şi un slot microSD. Printre aplicaţiile pre-încărcate se află Facebook, Twitter, Let’s Golf şi Documents To Go. Gadget-ul vine şi cu un modul Bluetooth, port HDMI şi Flash Player 10.3.

Chiar dacă deocamdată nu există informaţii legate de preţ, aşteptările sunt ca tableta să fie disponibilă pe toate continentele din trimestrul 3 al lui 2011, adică oricând în următoarele luni.

Lenovo lansează un nou ThinkCentre All-in-One

Lenovo a lansat cu o zi mai devreme un nou All-in-One, modelul ThinkCentre 91z All-in-One, un sistem pe care Engadget îl compară cu HP TouchSmart 610, de la HP, un alt all-in-one destul de interesant, dar care în plus vine cu un ecran touchscreen care schimbă destul de radical experienţa de utilizare.

Ca să facem comparaţia şi mai semnificativă, nu putem să nu remarcăm că acest all-in-one vine pe o piaţă a calculatoarelor compacte pe care MSI a lansat deja seria WindTouch, care pe lângă ecranul touchscreen mai vine şi cu opţiunea de 3D pe acelaşi ecran la o rezoluţie fullHD 1080p.

În concluzie, acest Lenovo ne-ar putea impresiona prin caracteristica compactă, fiindcă pe partea de specificaţii efective nu vine cu nimic extraordinar. Modelul este dealtfel destul de ieftin, preţul pentru america de nord fiind anunţat ca începând cu 699usd.

Filmare 1080p cu deschidere mare, cu Contour+

Dacă eşti un iubitor de acţiune, indiferent că asta înseamnă sporturi extreme sau plimbări în natură, acum ai o alternativă la populara cameră GoPro. Mai mult decât atât, camera lansată recent are şi un GPS integrat, astfel încât informaţia vizuală înregistrată de cameră se poate bucura şi de facilităţi de GeoTagging.

Şi fiindcă lucrurile nu se opresc aici, acelaşi gadget are şi conectivitate Bluetooth v2.1, care ţi-ar putea permite de exemplu să o conectezi la un iPhone (şi probabil în curând şi la un Android) pentru a activa funcţia de wireless viewfinder.

Ca să continuăm cu surprizele, Contour+ vine şi cu o mufă mini HDMI out şi un port microSD pe spate. Cablul HDMI este şi el inclus în cutie, aşa că te poţi apuca de treabă imediat şi poţi vedea tot imediat rezultatele.

Pe partea de filmare, camera e în stare să înregistreze video la 1080p cu 30fps, iar lentila super-wide cu care este dotată poate filma cu un unghi de deschidere de 170 de grade atunci când filmezi la 720p şi 960p, şi 125 de grade la filmare fullHD 1080p.

Data de lansare a camerei este 18 Mai 2011, iar preţul estimat este de aproximativ 500USD. Mai multe detalii în comunicatul de presă (în limba engleză), pe pagina următoare.

Citește mai mult

Panasonic Lumix DMC-G3, o cameră cu touchscreen

Panasonic a respectat calendarul anunţat şi a lansat recent Panasonix Lumix DMC-G3. Camera vine cu senzor de 16 megapixeli, suport pentru înregistrare video 1080p AVCHD şi audio stereo şi un touchscreen de 3inch.

Dacă preţul de 700usd (în US) nu vă sperie, puteţi să citiţi mai multe informaţii despre el pe site-urile Engadget şi Gizmodo.

LG Optimus 2X dual-core în magazine

Probabil cele mai importante caracteristici ale acestui nou Android sunt exact cele prezentate în reclamă, şi anume: e primul smartphone dual-core, ceea ce îi conferă o capacitate supliementară de procesare care face multitasking-ul cât se poate de real, posibilitatea de a înregistra şi a reda materiale HD la 1080p şi nu în ultimul rând, posibilitatea de funcţionare în standard DLNA prin wireless, care înseamnă că într-o configuraţie cu un televizor DLNA acest smartphone devine un player multimedia cât se poate de capabil.

V-am dat toate informaţiile dintr-o suflare dar merită să mai menţionăm că în Europa Vodafone e unul din operatorii care are acest telefon la promoţie cu abonamente de voce şi date, deci sunt şanse bune ca acest smartphone basat pe Tegra 2 să-şi facă apariţia cât de curând şi în România.

 

Recenzii Panasonic Lumix GH2, înregistrare video de calitate

Panasonic a venit recent cu o cameră foto-video mirrorless, Lumix GH2, iar din recenziile de până acum s-ar părea că ar trebui să o denumim mai degrabă cameră video-foto, fiindcă înregistrarea video, chiar şi la 1080p, în format AVCHD, adică full-HD la o compresie foarte bună care păstrează calitatea imaginii, pare să fie punctul forte al acestei camere, şi nu fotografia, unde imaginile sunt destul de slabe pentru o cameră care vine cu un senzor de 16 MegaPixeli şi un preţ de 900USD în US.

Dar fiindcă încă nu am pus mâna pe această cameră ne vom rezuma la aceste mici concluzii şi vă îndemnăm să citiţi recenziile specialiştilor. Am înşirat mai jos câteva dintre site-urile care au publicat deja câte un review pentru această cameră, cu link-uri directe către recenzii.

Read – Digital Photography Review
Read – Digital Camera Resource Page
Read – Photography Blog
Read – Let’s Go Digital
Read – Camera Labs

Aveţi în plan o astfel de cameră, sau poate o aveţi deja? Oricum, nu ezitaţi să ne împărtăşiţi impresiile voastre.