Articole

Batman ar fi invidios

Fiindcă până acum, când a fost vorba de gadgeturi, am vorbit doar de telefoane și alte electronice din aceași gamă, azi am descoperit pentru voi un device ceva mai special. E vorba de o mănușă mai lungă care a fost botezată și care e produsă de Wayne Enterprises.
Presupunând că sunteți printre aceia care și-au organizat propria mică armată, o să vă bucurați să aflați că puteți cumpăra și voi acest gadget dar comanda minimă este de 10 bucăți. Desigur, dacă nu aveți alți 9 prieteni cu care să împărțiți comanda, puteți încerca să folosiți noile tehnologii de replicare celulară ca să vă mai creșteți câteva brațe stângi pe corp.
Redevenind serioși, mănușa despre care discutăm include un arc voltaic de 300.000 de volți care poate să amorțească un animal de mărime rezonabilă, o cameră web 720p ca să imortalizați acțiunile îndrăznețe pe care le întreprindeți cu mănușa, o lanternă, ca să aveți suficientă lumină pentru filmare, și un docking port pentru iPod, pentru a furniza muzica de fundal pentru filmul de acțiune care va rezulta din operarea live a întregului echipament. Totul este acționat desigur de o baterie Li-Ion incorporată. Am zis să redevenim serioși, dar nu ne-a prea ieșit. Cu toate astea, descrierea acestui gadget e reală, inclusiv docking-ul de iPod.
Mănușa a fost gândită și produsă de Dave Brown, un locuitor din California de Sud care era din ce în ce mai deranjat de întâlnirile cu râși care populează această zonă. Și iată că oricăt am încercat să fim serioși, până la urmă tot la râs am ajuns.

Samsung Galaxy R anunţat oficial

Samsung Galaxy R este fratele mai mic al lui Samsung Galaxy SII şi se află deja în vânzare în Europa, chiar dacă în România nu se ştiu prea multe lucruri despre el. Fiindcă încă nu l-am testat nu vă putem spune decât că e vorba de terminalul care se zvonea că se va chema Galaxy Z, că e un pic mai gros decât S2, având o carcasă metalică, şi că are un procesor Tegra 2 şi o cameră video cu senzor ceva mai mic.

În ce priveşte preţul, Samsung Galaxy R ar trebui să se vândă şi în România sub preţul unui Galaxy SII

Specificaţiile sunt următoarele:

  • 4.2″ SC-LCD capacitive touchscreen @ 480 x 800 pixels
  • Dual-core 1GHz ARM Cortex-A9 processor
  • Nvidia GeForce GPU, Tegra 2 chipset
  • 1GB RAM, 2GB ROM
  • 8GB storage
  • up to 32GB via microSD card
  • 5MP auto-focus camera with LED flash
  • 1.3MP front-facing camera
  • 720p video recording
  • WiFi 802.11 b/g/n
  • Bluetooth 2.1 with A2DP
  • GPS with aGPS support
  • FM radio
  • Li-Ion 1650mAh battery
  • Android 2.3.3 Gingerbread

 

Filmare 1080p cu deschidere mare, cu Contour+

Dacă eşti un iubitor de acţiune, indiferent că asta înseamnă sporturi extreme sau plimbări în natură, acum ai o alternativă la populara cameră GoPro. Mai mult decât atât, camera lansată recent are şi un GPS integrat, astfel încât informaţia vizuală înregistrată de cameră se poate bucura şi de facilităţi de GeoTagging.

Şi fiindcă lucrurile nu se opresc aici, acelaşi gadget are şi conectivitate Bluetooth v2.1, care ţi-ar putea permite de exemplu să o conectezi la un iPhone (şi probabil în curând şi la un Android) pentru a activa funcţia de wireless viewfinder.

Ca să continuăm cu surprizele, Contour+ vine şi cu o mufă mini HDMI out şi un port microSD pe spate. Cablul HDMI este şi el inclus în cutie, aşa că te poţi apuca de treabă imediat şi poţi vedea tot imediat rezultatele.

Pe partea de filmare, camera e în stare să înregistreze video la 1080p cu 30fps, iar lentila super-wide cu care este dotată poate filma cu un unghi de deschidere de 170 de grade atunci când filmezi la 720p şi 960p, şi 125 de grade la filmare fullHD 1080p.

Data de lansare a camerei este 18 Mai 2011, iar preţul estimat este de aproximativ 500USD. Mai multe detalii în comunicatul de presă (în limba engleză), pe pagina următoare.

Citește mai mult

Lansarea Nokia X7, cu Symbian „Anna”

După ce în urmă cu câteva luni, la începutul anului, Nokia a decis să renunţe la lansarea Nokia X7 exclusiv în reţeaua AT&T, datorită lipsei de susţinere pe care ar fi arătat-o carrier-ul american, X7 pare să-şi fi găsit o gazdă potrivită în UK, prin reţeaua Three.

Telefonul Nokia X7, care a apărut destul de des în rapoartele neoficiale în ultima vreme, are un look metalic şi rulează Symbia 3 Anna, cunoscut şi ca PR2, o nouă versiune a sistemului de operare Symbian care introduce un browser mult îmbunătăţit şi tastatură qwerty de tip portret, plus alte 50 de îmbunătăţiri semnificative.

Pe partea hardware Nokia X7 vine cu o cameră video de 8 megapixeli cu flash dual-LED, un ecran OLED ClearBlack de 4inch, înregistrare video HD, 256Mb RAM şi 1Gb ROM plus un card de memorie de 8Gb inclus în cutie.

Nokia a anunţat că telefonul e capabil de înregistrare video 720p, iar procesorul este un ARM 11 la 680MHz. Procesorul grafic este şi el acelaşi cunoscut Broadcom BCM2727 GPU.

Preţul planificat pentru acest terminal este de 380 euro înainte de orice taxe, discount-uri şi subvenţionări din partea reţelelor de telefonie. Aşteptăm cu interes lansarea acestui Nokia în trimestrul 2, probabil la scurt timp după lansarea din UK fiind aşteptat şi în România.

Un tablet PC sub 400$, Tableta Huawei Smakit S7

Chiar dacă are un nume cel puţin dubios, Smakit S7, această tabletă de la Huawei poate fi o alternativă interesantă la tablete mult mai scumpe şi cu specificaţii similare, cum este Samsung P1000. Huawei Smakit S7 vine cu un CPU Qualcomm sub un ecran touchscreen capacitiv de 7 inch. Dimensiunile sunt 209mm x 108mm x 15.5mm şi cântăreşte sub 500 grame. Conform producătorului, tableta poate rula Android 2.2 şi costă USD382$.

Tableta are un picior metalic de sprijin, şi poate fi folosită ca un mini-tv, facilitate susţinută de capacitatea de play video la 720p şi de cele 2 mini boxe incorporate.

Pe partea de conectivitate, S7 se laudă cu un slot pentru card SD şi un slot cu 30 pini.

Sub carcasă S7 vine cu o baterie Li-Ion de 2200mAh şi un slot de card USIM pentru conectivitate GSM, însă nu suportă decât cel mult standardul 2G.