Articole

Hecăreala din câteva clicuri, cu Android Network Toolkit

Ca şi cum nu erau deja suficiente scanări de porturi şi tentative amatoriceşti de penetrare a sistemelor şi reţelelor informatice, tentative care sunt confundate de foarte multe ori cu munca de hacking, cei de la Zimperium au lansat un toolkit pentru aşa zisul hacking la purtător.

E vorba de o aplicaţie de Android denumită pe scurt „Anti”, care permite scanarea reţelelor wireless pentru identificarea unor posibile victime şi apoi permite o scanare rapidă pentru a identifica vulnerabilitatea maşinilor din reţea la anumite probleme de securitate.

Zuk, de la Zimporium, pretinde că e vorba de o unealtă care poate fi folosită pentru scopuri pozitive, dar principala utilitate a aplicaţiei este scanarea reţelelor publice sau necriptate şi exploatarea unor deficienţe ale programelor mai vechi cu probleme cunoscute de securitate, care seamănă un pic pe partea de concept cu Firesheep.

Aplicaţia va fi disponibilă gratuit pe Android Market începând de săptămâna aceasta, cu o versiune „corporate” cu facilităţi mai avansate la un preţ de 10USD.