Articole

DOOM Review

Doom game cover

TL;DR: Mi-a placut DOOM de cand eram mic. Eram sigur ca nu imi va placea noul DOOM. Supriza, imi place! Nu mi-as fi cumparat jocul, dar norocul a facut sa primim din nou un CD key from the good people over at Kinguin.net.  Imi place mult! Suntem in 2016 si ID Software a reusit imposibilul: A facut un joc modern, foarte bun, cu feel de old-school. Au pastrat spiritul jocului viu, fara sa sacrifice nimic, ba chiar au adaugat elemente RPG cu grija si le-au integrat excelent in noul joc.

OK, toata lumea se plange de multi-player: nu gasesti meciuri, e lag, sunt copii,se triseaza yata yata yata. Bine, hai sa vorbim de single-player: povestea nu e interesanta si nu e engaging si… si ce daca? E DOOM! Remember DOOM? Mai tii minte cand omorai monstrii cu drujba? Si radeai sadic? Acum e si mai misto: cand omori monstrii cu drujba primesti drop-uri de ammo si mi s-a parut foarte tare ca drujba nu mai are infinite ammo, ai o cantitate limitata de benzina. E o chestie mica, dar se adauga in gramada de chestii mici facute bine de acest joc. Are feel-ul oldschool de DOOM dar are si mecanica moderna de RPG, combinatie care nu e usor de realizat pentru nimeni.

doom in-game screenshot

How cool is this?

Campania pentru mine chiar a fost engaging. In plus, este de o durata decenta, nu l-am terminat inca si am deja 10 ore jucate. Tot timpul apare o arma noua sau un monstru nou, treaba gandita bine si care reuseste sa elimine senzatia de repetitivate. E adevarat, parca incepe mai greu si primele niveluri sunt mai slabute. Dar dupa putin timp, te trezesti ca vin demoni de peste tot, esti alergat si atacat din toate colturile. Armele incep sa faca sens, upgrade-urile sunt gandite si nu adauga doar damage mai mult sau viteza de incarcare, etc. Ai diferite abordari pentru fiecare situatie in care te afli. Partea misto e ca o sa gasesti o combinatie de arme care functioneaza foarte bine, dar vor fi atat de multe combinatii posibile incat rar o sa joci in acelasi mod. Nu va fi nici usor, dar DOOM n-a fost niciodata usor. Si developerii nu au uitat asta. Nu am simtit deloc ca ma ajuta jocul, sau ca ma impinge de la spate. E foarte rapid si daca nu esti atent, devii demon-food rapid. Un lucru e sigur, capacele pe care le poti aplica demonilor sunt extrem de engaging si amuzante. Sa-ti explic: capace a devenit termenul nostru pentru una din functionalitatile care am crezut ca va strica jocul. In schimb, i-a adaugat valoare. Nu o sa incerc sa-ti explic, nu vreau sa-ti fur farmecul primului capac.

 

Adevarul e ca m-am distrat. Tare! Desi nu as zice ca e mai bun comparat cu Dark Souls 3, cu siguranta e mai distractiv. E o continuare pe masura seriei DOOM, desi parerile au fost impartite la noi in birou.

kinguin logo

Poti comanda cd key-ul de pe kinguin.net. La fel ca si la DS3, livreaza instant un cd key pentru Steam, la un pret mai mic.

Nota mea e 4/5 pentru ca am inceput seria de reviewuri cu DS3 si a ridicat baremul foarte mult.