Articole

Poze mereu în focus, cu noua tehnologie din Lytro

Un tânăr inginer de la Universitatea Stanford, Ren Ng, se pregăteşte să răstoarne conceptele legate de fotografie. El este proiectantul camerei Lytro, care permite capturarea de fotografii fără să fie nevoie de focus.

Camera Lytro este foarte diferită de camera obişnuită de fotografiat, fiindcă nu capturează un unghi, un efect de lumină sau un anumit plan de focusare. Ea capturează într-o singură fotografie totul deodată. Imaginea poate fi manipulată pentru a schimba focalizarea pe un element din fundal sau din primplan în timp real. Planurile sunt ca această cameră să fie lansată spre sfârşitul anului şi ar putea să coste sub 500 USD dacă Ng reuşeşte să pună toate aspectele tehnice şi de finanţare cap la cap.

Puteţi să testaţi pe un demo tehnologia Lytro. Faceţi click pe diferite părţi ale pozei şi spuneţi-ne dacă aţi fost sau nu complet impresionaţi (joc de cuvinte intenţionat).

 

Prima tabletă Android 3.2 vine de la Huawei

Iată că tabletele bazate pe Android 3.2 încep să apară. Prima este Huawei MediaPad, o tabletă de 7inch cu procesor dual-core Qualcomm de 1.2GHz. Huawei spune că Honeycomb 3.2 este în esenţă cam de acelaşi calibru cu Honeycomb 3.1, doar cu numeroase customizări specifice pentru tabletele de 7inch, în loc de 10 inch.

Tableta Huawei, a cărei grosime este de 10.5 mm, vine cu un touch pad capacitiv cu 217 pixeli per inch, GPS, cameră frontală de 1.3 Mpixeli, cameră normală de 5 Mpixeli, WiFi 802.11n, o baterie cu o capacitate de circa 6 ore şi, aşa cum am menţionat un procesor de cursă lungă sub forma CPU-ului de 1.2GHz dual-core de la Qualcomm.

Mai merită menţionate o parte din caracteristici: 390gr masă corporală, playback video 1080p, suport pentru HSPA+ (14.4Mbps) pe 3G, 8GB de spaţiu intern de stocare şi un slot microSD. Printre aplicaţiile pre-încărcate se află Facebook, Twitter, Let’s Golf şi Documents To Go. Gadget-ul vine şi cu un modul Bluetooth, port HDMI şi Flash Player 10.3.

Chiar dacă deocamdată nu există informaţii legate de preţ, aşteptările sunt ca tableta să fie disponibilă pe toate continentele din trimestrul 3 al lui 2011, adică oricând în următoarele luni.

Recenzii Panasonic Lumix GH2, înregistrare video de calitate

Panasonic a venit recent cu o cameră foto-video mirrorless, Lumix GH2, iar din recenziile de până acum s-ar părea că ar trebui să o denumim mai degrabă cameră video-foto, fiindcă înregistrarea video, chiar şi la 1080p, în format AVCHD, adică full-HD la o compresie foarte bună care păstrează calitatea imaginii, pare să fie punctul forte al acestei camere, şi nu fotografia, unde imaginile sunt destul de slabe pentru o cameră care vine cu un senzor de 16 MegaPixeli şi un preţ de 900USD în US.

Dar fiindcă încă nu am pus mâna pe această cameră ne vom rezuma la aceste mici concluzii şi vă îndemnăm să citiţi recenziile specialiştilor. Am înşirat mai jos câteva dintre site-urile care au publicat deja câte un review pentru această cameră, cu link-uri directe către recenzii.

Read – Digital Photography Review
Read – Digital Camera Resource Page
Read – Photography Blog
Read – Let’s Go Digital
Read – Camera Labs

Aveţi în plan o astfel de cameră, sau poate o aveţi deja? Oricum, nu ezitaţi să ne împărtăşiţi impresiile voastre.