Articole

Aplicații Android recomandate – azi, end of summer sale pe Google Play

Pentru că tot mai mulți deținem un telefon cu Android, voi începe să public mai multe articole despre aplicațiile disponibile pentru Android și descoperirile pe care le facem în acest domeniu.

Azi vă oferim un link către pagina de pe Google Play unde veți găsi mai multe aplicații incluse în promoția de sfârșit de vară de la Android Market.

Pot să vă spun aplicațiile pe care le-am cumpărat eu:

  • Spirits – un joc foarte bine realizat și care e suficient de captivant dar nu obsesiv. Cei care au jucat cândva Lemmings îl vor recunoaște instantaneu.
  • Vignette – o aplicație Android care poate înlocui aplicația standard de captură foto. Nu e ceva extraordinare, dar la 3.88 Ron nu trebuie pierdută.
  • Business Calendar – un program care poate înlocui calendarul Android integrat, dar pe care n-am apucat încă să îl explorez în adâncime
  • Zen Bound 2 – un alt joc Android care pune în evidență capacitățile pentru grafică 3D ale telefonului, un joc relaxant care nu trebuie jucat în grabă

Am mai cumpărat alte câteva aplicații, dar din diferite motive le-am returnat în intervalul de grație de 15 minute. Iată și care au fost:

  • SwiftKey 3 Keyboard – o tastatură alternativă care cică ar fi foarte bună, dar la care nu am reușit să trec de pasul 2 din configurare, nici pentru demo nici pentru aplicația plătită.
  • Star Chart – o aplicație similară Google Sky, dar care nu aduce mare lucru în plus și care se mișca destul de greu pe ICS.
  • iBlast Moki 2 – un joculeț care aduce destul de bine cu Angry Birds, dar e un pic mai complex și necesită un pic mai multă strategie. Nu sunt fan Angry Birds, dar iBM 2 mi-a plăcut. Dintr-un motiv oarecare am avut transaction denied și se pare că nu-l mai am.

Mai sunt și alte aplicații care sunt oferite cu discount, le puteți găsi făcând un search pe Google Play cu „End of summer sale” sau chiar „summer sale”.

Dacă ați mai instalat și alte aplicații interesante aștept păreri.

 

Aplicație pentru GPS și navigare cu facilități sociale

Una din cele mai recente descoperiri pe care le-am făcut pe Google Play (fostul Android App Market) este Waze.

Waze este o aplicație de GPS și navigare pentru Android (2.0+) care adaugă câteva facilități extrem de interesante. E o aplicație de navigare inteligentă, cel puțin dacă face într-adevăr tot ceea ce pretinde că face.

Iată ce ni s-a părut nouă foarte interesant:

  • pe măsură ce parcurgi anumite trasee de mai multe ori, aplicația înregistrează datele relevante pentru fiecare parcurs și încearcă să îți optimizeze traseul.
  • waze îți permite să anunți ceilalți utilizatori de waze despre diverse evenimente care se întâmplă în trafic, inclusiv despre accidente care ar putea bloca șoseaua, despre polițiști ascunși după colțul intersecției, și evident te anunță când ceilalți șoferi se întâlnesc cu astfel de situații și le anunță prin waze.
  • toți cei care folosesc waze trimit informații despre traseul pe care sunt către serverul waze, informații care sunt utilizate apoi pentru a optimiza rutele celor care urmează același traseu și pentru a-i reruta automat.
  • hărți actualizate de comunitate, în timp real

și așa mai departe.

Având în vedere că aplicația e complet gratuită, vă sugerăm să mergeți de îndată pe Google Play și să o testați, fiindcă e cel mai simplu mod de a vă convinge.