Articole

Ingress – lumea din jurul tău nu e ceea ce pare…

Sunt sigur că fiecare dintre voi a avut la un moment dat (majoritatea probabil în copilărie), vise despre viața de agent secret, spionaj, lupte de gherilă, infiltrări și contra-spionaj. Unii poate chiar au prins vremea când în fața blocurilor se duceau lupte între indieni și cowboys, hoți și „vardiști” și așa mai departe.

Ei bine, o echipă de la Google, cu numele de cod Niantic Labs, ne-a adus la cunoștință tuturor că scopul pentru care au fost construite telefoanele Android este, printre altele, de a vă permite să participați la o luptă invizibilă care se poartă între 2 facțiuni rivale, „Luminații” și „Rezistența”, codificați în limbajul cunoscătorilor ca „verzii” și „albaștrii”, după culoarea fiecărei facțiuni.

Nu vă voi spune foarte multe despre poveste, fiindcă puteți găsi foarte multe informații pe site-ul oficial Niantic Project sau chiar pe site-ul Ingress, unde puteți dealtfel să și cereți o invitație pentru a primi acces la joc încă din perioada de closed beta.

Pe scurt, jocul este o aplicare a idei de augmented reality, desfășurându-se peste tot în lume pe harta reală a terenului. În diverse puncte importante din fiecare teritoriu există plantate niște obiective (portaluri) care trebuie cucerite de combatanți. Evident, portalurile sunt vizibile doar celor ce accesează jocul, muritorii de rând neavând vreo metodă de a identifica și ataca aceste portaluri. Odată cucerite portalurile, ele pot fi conectate între ele pentru a realiza arii de dominare a populației, arii care contează în clasamentul global dintre cele 2 facțiuni. Dacă nu v-ați prins deja e bine să menționez că jocul nu se poate juca din fotoliu, e un joc gândit specific pentru device-uri MOBILE. Se pare că mulți jucători au reușit să slăbească semnificativ după ce au început să parcurgă zilnic kilometrii întregii în căutarea portalului perfect pentru a fi cucerit.

Ce vă voi spune este că în acest moment denumirea celor două facțiuni nu reflectă prea bine situația reală din România și în particular din București, unde Rezistența domină de fapt fără drept de apel bătălia, iar cei din Enlightened încearcă din răsputeri să pună la cale o strategie de a reveni în cărți. Oricum, se pare că jocul este acum mult mai interesant pentru cei din gruparea verde, care practic sunt singurii care au ceva de distrus pe harta Bucureștiului.

ingress bucuresti 1

Probabil din acest motiv am și fost contactat de unul din liderii Enlightened, care mi-au sugerat să postez un material informativ pe acest site prin care să prezint situația și să vă invit pe toți să vă înscrieți în joc.

Atunci când veți primi invitația, și atenție, poate dura și câteva săptămâni, ar fi bine să fi citit între timp povestea jocului, și să nu vă aruncați în facțiunea rezistenței doar fiindcă e cea implicită și fiindcă „sună mai cool”. Citiți povestea, puneți-vă în temă, și așteptați invitația.

Între timp, dacă sunteți deja activi în lumea Ingress, vă așteptăm cu impresii despre această nouă provocare, povești interesante despre bătăliile de pe frontul românesc, eventual imagini din joc cu realizările voastre.