Articole

The Dream Machine – o aventura originala

the dream machine 3

In urma cu 6 ani, Anders Gustafsson si Erik Zaring au decis sa-si uneasca fortel pentru o idee pe cat de noua pe atat de ciudata: un joc construit cu materiale reale si animatie stop motion. Jocul se numeste „The Dream Machine” iar in 2011 a fost lansat primul sau episod. Al cincilea episod a fost lansat la mijlocul lunii Noiembrie, 6 ani mai tarziu.

„Abia imi pot aduce aminte de viata inainte de The Dream Machine”, spune Zaring. „M-am mutat de 4 ori si am crescut 2 copii in aceasta perioada. Cand vom termina intreg proiectul, voi simti o mare usurare dar si o nostalgie teribila.”

Jocul prezinta povestea unui cuplu tanar care se muta intr-un apartament nou. Totul ok pana cand o intamplare ciudata are loc si jucatorul descopera o masinarie imensa, un device care permite explorarea visurilor oamenilor si a subconstientului lor.

the dream machine behind

Gameplay-ul este simplu, in stilul clasic adventure, dar nu acesta este punctul principal al jocului. Stilul vizual este cel care diferentiaza „The Dream Machine” de orice alt joc adventure: designerii au folosit totul de la carton pana la clei si broccoli si cafea pentru a construi caracterele si scenele.

Dupa o munca indelungata, experienta TDM se apropie de final, episodul 6 urmand sa incheie saga The Dream Machine. Jocul poate fi jucat chiar din broswer, dupa ce va creati un cont, si toate cele 5 episoade sunt disponibil aici.