Articole

Chitara? Sau Clape? Sau Vioara? Orice! Artiphon INSTRUMENT 1!

instrument1

Un nou mod intuitiv de a canta orice sunet cu un singur device care se conecteaza direct in smartphone, tableta sau PC. Fiind de tip plug and play, Artiphon INSTRUMENT 1 are sute de instrumente care pot fi modificate si customizate cu ajutorul controller-ului. Artiphon va lansa odata cu INSTRUMENT 1 o aplicatie ce va programa device-ul in orice instrument doresti: „Combinatiile devin nelimitate” a declarat Mike Butera, fondatorul acestui proiect.

quote about instrument

Butera este insusi muzician, iar ideea i-a venit in unul din turneele cu formatia sa. Butera nu este doar un muzician, detine un doctorat in „Studiile Sunetelor” si lucreaza ca developer pentru diferite sisteme stereo. Aceste atribute combinate i-au permis sa livreze conceptul lui INSTRUMENT 1.

4 ipostaze ale lui Instrument1I1 este rezultatul a 4 ani de testare si productie, timp in care Butera a strans fondurile necesare dar si oamenii cheie ce au si-au adus contributia la produsul final. Fondatorul AOL, Steve Case a sustinut proiectul de la bun inceput iar formatii ca:
Mikki Ekko, Wild Cub, Moon Taxi sau chiar Moby.

Instrumentul se poate conecta la sute de aplicatii de mobil sau PC, si poate (la propriu) sa produca orice sunet imaginabil. Cel putin asa se lauda ce i de la Artiphon. De exemplu, poti face plug’n play cu Garageband si sa incepi sa canti. Daca setting-ul din Garageband este un sound de chitara, vei auzi o chitara. Switch pe pian, si evident, vei auzi un pian.

Cea mai frumoasa parte, (dupa noi) este faptul ca INSTRUMENT 1 este compatibil-MIDI, deci functioneaza cu TOATE soft-urile MIDI precum Ableton Live, ProTools, Logic. De asemenea se conecteaza la Ipad, Iphone,Mac si PC via USB.

features of instrument1

Cei de la Artiphon vor face un showcase in cadrul festivalului South by SouthWest (SXSW), unde multi muzicieni consacrati vor avea ocazia sa-l testeze si sa creeze cu INSTRUMENT 1.