Articole

Noutăţi în tehnologie la China Customer Electronics Fair

Pe 8 aprilie a început la Shenzhen Exhibition Center China Customer Electronics Fair, unul din cele mai importante târguri de tehnologie şi electronice din China.

Am selectat aici câteva gadeget-uri care au fost prezentate la târg, majoritatea în domeniul tablet-PC-urilor, tabletelor şi echipamentelor portabile.

Primul este un tablet PC cu CPU Marvell şi care rulează Android 2.2. Pe carcasa alba care nu arată aşa de rău sunt integrate un slot pentru card 3G şi mufă RJ45 pentru conectare directă la reţea.

Un tablet PC de la Archos, cu ecran de 4.3inch disponibil şi cu ecran de 3.2 şi 2.8 inch, la un preţ mai mic decât un iTouch.

Urmează un tablet PC cu ecran de 10.1 inch, care este acum la mare modă datorită posibilităţi de a rula şi Android 2.2 printr-un sistem de dual-boot.

A fost prezent şi un mini PC cu tastatură completă care e gândit ca un PC portabil pentru business use.

Un alt mini PC, din nou pe alb, vine cu mufă de conectare HDMI, dar nu e clar dacă e vorba de conectare HDMI dinspre sau spre un alt device/monitor.

Un alt tablet PC gândit pentru jocuri, vine echipat cu CPU Atom şi are forma unui PSP.

Cu acest device apare şi conceptul de mini-netbook, de parcă netbook-ul nu era suficient de mic, şi este echipat cu un CPU Atom, sub un ecran de 5″.

O alta tabletă super-simplă, cu o ramă un pic cam mare după părerea noastră, vine cu un CPU bazat pe A9 şi cu sistem de operare Android 2.3.

Printre concluziile celor care au fost la faţa locului se numără faptul că tablet pc-urile de dimensiuni mari încep să devină populare, deşi există un număr mare de tablete de orice dimensiuni. Un alt highlight ar fi tabletele care sunt capabile de dual-boot, aşa că se pare că nu suntem gata încă să renunţăm complet la Windows.

 

 

 

Captain America: Super Soldier

Sega a anuntat ca va lansa Captain America: Super Soldier pe data de 19 Iulie, exact cu o saptamana inainte de lansarea filmului Captain America: The First Avenger. Jocul va fi disponibil pe platformele Xbox 360, PlayStation 3, Nintendo Wii si DS. De asemenea, desi anuntase ca va produce si o varianta pentru PSP, Sega a ales in cele din urma sa produca o versiune pentru Nintendo 3DS.
Sega a colaborat cu casa de productie a filmului astfel incat storyline-ul jocului va fi original dar in acelasi timmp bazat pe povestea filmului al carui actori principali sunt: Chris Evans (Fantastic 4), Tommy Lee Jones si Samuel L. Jackson.

Captain America este un super soldat dar care se incadreaza in limitele normalului, deci nu va asteptati la fulgere, tunete, zbor sau alte super puteri. In schimb personajul este unul de tip „Batman”, indicat celora carora le place sa loveasca cu pumnii si picioarele in diferite combo-uri, singura abilitate fiind cea de a arunca un scut imens in inamici sai.
Un alt lucru ce face acest joc interesant este faptul ca arata, se simte si este un joc complet diferit in functie de fiecare platforma. Asa ca, in functie de consola pe care o aveti in casa sau in buzunar, Captain America va aduce placere sau disconfort.