Articole

SDK Kinect de la Microsoft pentru PC

Atunci când din ce în ce mai mulţi pasionaţi de tehnologie vin şi folosesc gadget-ul pe care l-ai creat, culmea, pentru altă platformă şi scopuri oarecum diferite, probabil e cazul să iei frâiele în mână şi să faci ceva în privinţa asta. E vorba de Kinect, gadget pe care l-am mai pomenit deja în câteva rânduri şi care a fost gândit de Microsoft ca un periferic necesar pentru schimbarea experienţie de joc pe consolele Xbox 360.

Microsoft a ales varianta corectă în acest caz şi nu s-a împotrivit cursului normal al lucrurilor. Ei au lansat recent un Software Development Kit (SDK) care poate fi utilizat pe PC pentru a crea aplicaţii sau chiar jocuri care să beneficieze de facilităţile oferite de Kinect.

Nu vom intra acum în detalii, dar merită menţionat că prin comparaţie cu ceea ce au realizat pasionaţii până acum, acest SDK oferă acces la câteva facilităţi noi cum ar fi: urmărirea mişscărilor scheletului pentru  două persoane simultan, acces la toate cele patru elemente ale microfonului Kinect inclusiv posibilitatea de noise-cancelation, aces la informaţiile legate de adâncime, pentru identificarea distanţei dintre subiect şi Kinect, plus o tonă de documentaţie.

În ce priveşte utilitatea pentru cei care au gânduri comerciale, cel puţin deocamdată lucrurile sunt clare în privinţa asta: acest SDK poate fi utilizate doar pentru aplicaţii non-comerciale.