Articole

Samsung Galaxy R anunţat oficial

Samsung Galaxy R este fratele mai mic al lui Samsung Galaxy SII şi se află deja în vânzare în Europa, chiar dacă în România nu se ştiu prea multe lucruri despre el. Fiindcă încă nu l-am testat nu vă putem spune decât că e vorba de terminalul care se zvonea că se va chema Galaxy Z, că e un pic mai gros decât S2, având o carcasă metalică, şi că are un procesor Tegra 2 şi o cameră video cu senzor ceva mai mic.

În ce priveşte preţul, Samsung Galaxy R ar trebui să se vândă şi în România sub preţul unui Galaxy SII

Specificaţiile sunt următoarele:

  • 4.2″ SC-LCD capacitive touchscreen @ 480 x 800 pixels
  • Dual-core 1GHz ARM Cortex-A9 processor
  • Nvidia GeForce GPU, Tegra 2 chipset
  • 1GB RAM, 2GB ROM
  • 8GB storage
  • up to 32GB via microSD card
  • 5MP auto-focus camera with LED flash
  • 1.3MP front-facing camera
  • 720p video recording
  • WiFi 802.11 b/g/n
  • Bluetooth 2.1 with A2DP
  • GPS with aGPS support
  • FM radio
  • Li-Ion 1650mAh battery
  • Android 2.3.3 Gingerbread

 

Sony anunţă două tablet Android 3.0: S1 şi S2

Sony a întârziat cu anunţurile privind intrarea companiei pe piaţa tabletelor Android, dar iată că printre ultimele noutăţi IT se remarcă anunţul celor de la Sony cu privire la nu una ci două tablete bazate pe Android 3.0 Honeycomb.

Sony S1 este o tabletă tradiţională, cu un ecran de 9.4inch şi un procesor Tegra 2. Tot pe Tegra 2 rulează şi Sony S2, tableta care încearcă să se diferenţieze de restul pieţei, un gadget cu două ecrane de 5.5inch care pot fi pliate pentru a micşora dimensiunea tabletei. Rămâne de văzut cât de bine va prinde această tabletă, având în vedere că spaţiul dintre cele 2 ecrane pare relativ mare, astfel încât atunci când aţi dori să utilizaţi cele 2 ecrane ca un singur afişaj lucrurile să nu arate prea bine.

Acer Iconia Tab A100 se lansează pe 20 Aprilie

Chiar dacă data lansării în UK nu va coincide cu lansarea în România, care probabil nu va fi de fapt o lansare ci apariţia discretă pe piaţă, această tabletă de 7 inch de la Acer este o veste bună pentru amatorii de tablete bazate pe Android Honeycomb.

Acer Iconia Tab A100 vine Android 3.0 rulat pe o platformă hardware cu dual-core Tegra 2, RAM de 512MB, 8GB capacitate de stocare, conectivitate WiFi şi Bluetooth.

Veţi remarca pe ilustraţia pe care am folosit-o că Amazon a listat acest produs cu descrierea 512KB RAM, dar vă asigurăm că tableta vine cu 512MB de RAM, iar noi am folosit această poză ca să îi supărăm pe toţi redactorii de la Amazon care ne citesc articolul.

Flash 10.2 pe Android, în curând video playback 720p

Adobe lansează astăzi Flash 10.2 pe Android Market pentru device-uri care rulează pe Froyo, Gingerbread şi Honeycomb. Printre calităţi se află performanţă mai bună pentru Android 2.2 şi 2.3, utilizare mai eficientă a bateriei pentru Android 3.0 şi alte îmbunătăţiri minore, unele de securitate. Flash10.2 pare să ţină cont acum şi de disponibilitatea procesoarelor dual-core.

Deocamdată se pare că acest update nu va face posibilă rularea de clipuri youtube la 720p, dar se pare că pe un Motorola Xoom clipurile la 480p sunt relativ viabile, cu toate că pe Xoom există Tegra 2 care are decodare hardware destul de avansată. Adobe spune că deocamdată accelerarea hardware nu este activată dar că în curând va fi perfectutilizabilă. Aceeaşi situaţie şi în privinţa utilizării touch-screen-ului atunci când dai play unui clip, care acum funcţionează numai atunci când clipul rulează full-screen.

Dacă l-aţi încercat deja şi ne puteţi împărtăşi impresiile voastre aşteptăm comentarii.

Motorola Xoom Wi-Fi la vânzare din 27 Martie

motorola xoom 2

Motorola s-a decis să confirme zvonurile şi să anunţe oficial că noul Motorola Xoom cu Wi-Fi va fi disponibil în magazine la $599 USD începând cu 27 Martie 2011.  Anunţul vine la scurt timp după succesul relativ mare pe care l-a avut lansarea iPad 2, iar Motorola a decis să lucreze mai bine la capitolul disponibilitate aşa că această tabletă va fi disponibilă în multe reţele de vânzare, inclusiv Amazon, Best Buy, Costco, RadioShack, Staples şi Walmart.

Tableta de la Motorola bazată pe Android 3 – Honeycomb are o singură facilitate lipsă, posibilitatea de conectare 3G sau 4G pe care Xoom-ul original le avea, iar în rest avem practic de-a face cu aceaşi platformă hardware: microprocesor Tegra 2 de la NVIDIA de 1GHz, 1GB de RAM, 32GB storage, o cameră cu autofocus de 5 megapixeli, toate sub un display de 10.1 inch cu rezoluţie de 1280 x 800.  Cu toate acestea, lipsa conectivităţii mobile scade preţul tabletei cu câteva sute de dolari, deci pentru cei care pot să împartă conexiunea pe care o au deja pe telefonul mobil, sau care frecventează zone cu disponibilitate mare wi-fi, acesta e mai degrabă un avantaj decât o problemă.

Ne bucurăm să vedem o rezoluţie atât de mare la această tabletă, mai ales că unul din jocurile noastre preferate, Vendetta-Online, este deja disponibil pe Android Market dar avea nevoie de o tableta Android cu o rezoluţie minimă de 600 de pixeli pentru a fi cu adevărat jucabil. Evident cu Xoom rezoluţia nu va mai fi un impediment.

Aşteptăm părerile voastre despre concurenţa tabletelor şi vrem să ştim ce v-a convins să cumpăraţi o tabletă sau alta.

În continuare puteţi accesa comunicatul de presă în limba engleză al celor de la Motorola.

Citește mai mult