Articole

PC Asus Transformer cu Ivy Bridge şi Windows 8

Dacă vă număraţi şi voi printre cei care se uită cu jind la Asus Transformer, şi vă gândeaţi cumva că ar fi interesant să fie un pic mai mare şi să ruleze Windows, preferabil Windows 8, iată că visele devin realitate.

Asus a anunţat un nou Asus Transformer Book, care va veni cu o gamă largă de procesoare Ivy Bridge Core i3/5/7 şi cu grafică Nvidia integrată. Ca şi predecesorul său ce rulează Android, Transformer Book va avea touch-screen şi va putea fi combinat cu un docking-station creat special pentru el şi care va fi de fapt în principal suportul pentru tastatură, devenind astfel un laptop.

În ce priveşte specificaţiile, modelele vor veni cu ecrane de 11.6, 13 şi 14 inch, cu stocare pe SSD sau HDD şi cu până la 4 Gb de RAM. Toate modelele vor fi capabile să ruleze video în full-hd (1920×1080).

Partea proastă apare când facem o estimare cu privire la cât va ţine bateria. Cu procesorul grafic integrat în procesor calculele specialiştilor prevăd cam o oră de utilizare, iar pentru funcţionarea în regim fără accelerare grafică ne putem aştepta la 2 ore. E adevărat că procesorul va fi mult mai puternic decât cel de pe iPad de exemplu, iar capacităţile grafice sunt de zeci sau chiar sute de ori mai puternice, dar nu putem să uităm că iPad 3 vine cu 9 ore de baterie.

Nu se cunoaşte data exactă a lansării, dar având în vedere că vorbim de un laptop ce va rula Windows 8 nu va fi foarte greu să ne prindem singuri când va deveni disponibil.

LG Optimus Black cu Windows Phone 7?

Cei de la GsmArena au publicat câteva poze cu ceea ce pare să fie un LG Optimus Black care rulează ceva ce seamănă cu WP7, versiunea de Windows utilizată pe terminale mobile touch-screen.

Ei spun că ar putea fi ori o fotografie a unei noi versiuni de LG Optimus Black pe o platformă identică vizual cu versiunea Android a lui LG Optimus Black, ori cineva a reuşit să ruleze WP7 pe hardware de Android.

Noi spunem că mai există câteva variante. Una ar fi ca cineva să fi customizat interfaţa de Android să arate ca WP7, o alta ar fi ca toate pozele să fie nişte falsuri ordinare, mai ales că din pozele disponibile butoanele par să fie cele standard, de Android.

Probabil vom vedea destul de curând (la toamnă?!) şi un LG Optimus Black sau ceva similar care va rula Windows Phone 7, dar deocamdată nu cred că suntem atât de aproape.

Pentru orice eventualitate, vă prezentăm şi pozele.

 

 

Preţuri IPAD 64Gb în România – Street Price

IPad-ul de 9.7 inch cu 64 GB şi modul 3G integrat şi-a făcut apariţia şi în România. Gadgetul este ultraslim, la numai 1.3 cm grosime, are o greutate de 730 grame şi până la 10 ore autonomie. Procesorul este un Apple A4 1 Ghz care oferă o putere bună de calcul şi un consum de energie redus.

Displayul este de 9.7″ LED Touchscreen glossy cu 1024 x 768 rezolutie şi vine cu tehnologia IPS (in-plane switching) care permite unghiuri bune de vizualizare chiar şi la 178 grade înclinaţie, imaginea fiind clară indiferent de poziţia în care este ţinut device-ul.

Acest model de IPad are difuzoare şi microfon încorporate discret, conectivitate wireless 802.11 a/b/g/n şi Bluetooth v2.1 + EDR. Porturile disponibile sunt clasicul Jack de 3.5mm şi un Conector Dock. Pe partea de senzori acest gadget vine cu binecunoscutul deja Accelerometru şi un senzor de lumină ambientală. Acumulatorul este un Li – Polimer cu o autonomie bunicică.

În ciuda facilităţile care rivalizează cu un netbook decent, nu prea înţelegem de ce şi-ar dori cineva să cheltuiască 725 de Euro pe un astfel de Gadget, acesta fiind preţul „de stradă” la care poate fi achizionat în acest moment acest device.

Sony SR32E, o cameră video uşoară şi dotată

Această cameră relativ nouă de la Sony are un hard-disk de 30 Gb care permite înregistrarea a 20 până la 50 de ore de materiale fără a fi nevoie de casete sau alte metode suplimentare de stocare. Camera are un zoom optic potent, de 40x pe o lentilă Carl Zeiss Vario-Tesar, care permite o captură foarte fidelă a imaginilor video. Zoom-ul 40x este un zoom optic care permite obţinerea unei imagini foarte bune şi pentru subiecţii îndepărtaţi.

Printre facilităţile oferite de camere se mai numără:

  • tehnologie super SteadyShot
  • Smart Protection System
  • HandyCam Station
  • Ecran touch-Panel LCD de 2.5″

Găsiţi camera în România începând cu preţuri de la 1669 Lei.