Articole

Prima tabletă Android 3.2 vine de la Huawei

Iată că tabletele bazate pe Android 3.2 încep să apară. Prima este Huawei MediaPad, o tabletă de 7inch cu procesor dual-core Qualcomm de 1.2GHz. Huawei spune că Honeycomb 3.2 este în esenţă cam de acelaşi calibru cu Honeycomb 3.1, doar cu numeroase customizări specifice pentru tabletele de 7inch, în loc de 10 inch.

Tableta Huawei, a cărei grosime este de 10.5 mm, vine cu un touch pad capacitiv cu 217 pixeli per inch, GPS, cameră frontală de 1.3 Mpixeli, cameră normală de 5 Mpixeli, WiFi 802.11n, o baterie cu o capacitate de circa 6 ore şi, aşa cum am menţionat un procesor de cursă lungă sub forma CPU-ului de 1.2GHz dual-core de la Qualcomm.

Mai merită menţionate o parte din caracteristici: 390gr masă corporală, playback video 1080p, suport pentru HSPA+ (14.4Mbps) pe 3G, 8GB de spaţiu intern de stocare şi un slot microSD. Printre aplicaţiile pre-încărcate se află Facebook, Twitter, Let’s Golf şi Documents To Go. Gadget-ul vine şi cu un modul Bluetooth, port HDMI şi Flash Player 10.3.

Chiar dacă deocamdată nu există informaţii legate de preţ, aşteptările sunt ca tableta să fie disponibilă pe toate continentele din trimestrul 3 al lui 2011, adică oricând în următoarele luni.

Eliminarea lui Bin Laden şi noutăţile tehnologice

Fiindcă există câteva aspecte legate de tehnologie care înconjoară moartea lui Bin Laden, încercăm să facem o mică recapitulare cu evenimentele IT conexe acestui eveniment notabil.

1. Un user twitter a postat mai multe mesaje pe Twitter cu multe ore înaintea acţiunii efective care a dus la eliminarea lui Bin Laden, fără să ştie că informaţiile pe care le postează se referă la misiunea ultra- secretă desfăşurată pe parcursul unei zile întregi care a dus la neutralizarea acestuia. Detalii aici.

2. La câteva ore după moartea teroristului, pagina de Facebook intitulată „Bin Laden e mort” a căpătat proporţii virale. E interesant că pagina fusese făcută cu mult timp în urmă pentru a promova teoria că Bin Laden este de fapt mort de multă vreme şi că motivul pentru care el este declarat ca fiind încă activ ar fi de fapt parte dintr-o conspiraţie care să justifice lupta împotriva terorismului.

3. Google Maps a fost actualizat pentru a indica cu un pinpoint locaţia în care a fost depistat Bin Laden. E vorba de oraşul Abbottabad, situat la 75 mile nord de capitala Pakistanului, Islamabad. Puteţi accesa locaţia pentru a citi peste 200 de mesaje publicate acolo sub forma de recenzii. Pe acelaşi articol puteţi vedea o serie de poze din zona respectivă.

4. Tot pe Mashable se poate vedea un timeline cu informaţiile şi zvonurile apărute pe Twitter despre acest eveniment, cu mult înainte ca preşedintele Obama să anunţe oficial că teroristul a fost eliminat „în cadrul unei acţiuni bine planificate de Statele Unite”.

 

Reclame pe Twitter

Twitter a început să experimenteze cu reclame text în paginile proprii, pe coloana din dreapta, sub rubrica Trends. În aceeaşi zonă, Twitter a mai afişat în trecut linkuri la servicii şi produse proprii sau de la dezvoltatori afiliaţi reţelei twitter, dar acum reclamele duc către site-uri cum sunt ABC News sau NFL.

Pentru cei care au şi o perspectivă SEO asupra acestei ştiri IT, e de remarcat că Twitter nu foloseşte tag-ul nofollow sau vreo altă metodă de a marca aceste anunţuri ca şi reclame, cu excepţia marcării lor prin intermediul unei clase CSS denumite „promo”, marcaj care este vizibil doar atunci când analizezi codul HTML şi care nu are nicio relevanţă pentru motoarele de căutare.

Twitter a mai experimentat cu diverse tipuri de reclame anul trecut, într-o încercare de a monetiza cumva milioanele de vizite pe care le atrage, însă aceasta pare să fie cea mai comercială încercare de până acum. Vom reveni cu detalii.