Articole

Prețul de stradă pentru iPad2

Fiindcă iPad 3 încă nu a apărut pe piață mai mult decât ca zvon, vă mai aducem aminte de iPad 2 și publicăm azi prețul de stradă pentru varianta iPad 2 32 Gb Wi-Fi 3G. Dacă versiunea cu 16Gb poate fi găsită în US cu aproximativ 700 USD, varianta menționată mai devreme, cu 32Gb storage, se vinde în România cu 600 Euro. Cei care au așteptat și care nu au găsit o opțiune mai bună într-unul din numeroasele modele bazate pe Android, pot lua acum și un iPad 2 la un preț aproape rezonabil.

Care mai sunt preţurile de stradă la iPad 2, PS3, iPod…

E destul de uşor să afli care sunt produsele care sunt pe val la un moment dat luând pulsul „străzii”. Azi vă prezentăm câteva preţuri de stradă din România pentru câteva din aceste produse populare. Valorile prezentate sunt pentru produse noi, nefolosite, pe care nu le comercializăm noi şi cu care nu avem nicio asociere.

  • iPad 2, 32 Gb, 3G, White – 610 Euro.
  • Sony PS3 Slim – 230 Euro.
  • Apple iPod Touch de 8Gb din generaţia 4, Ecran Retina – 750 RON
  •  Mp3 Player Video Walkman Sony NWZ-E463 – 220 RON

 

Dacă despre iPad 2 şi Sony Playstation 3 nu mai e nevoie să discutăm, merită să vă spunem câte ceva despre concurenţii pe zona de playere portabilă, adică această versiune de iPod şi Walkman-ul Sony.

 

Acest iPod Touch de generaţia a patra vine cu următoarele specificaţii:

  •  Ecran RETINA DISPLAY cu cea mai inalta rezolutie de pana acum, cu de patru ori mai multi pixeli decat modelele iPod anterioare TFT cu diagonala de 3.5 inchi
  • Rezolutie de 960×640 pixeli
  • Wireless 802.11b/g/n Wi-Fi (802.11n 2.4GHz)
  • Bluetooth 2.1 + EDR
  • Servicii de localizare, Nike + iPod integrat
  • Baterie pentru pana la 40 de ore de redare audio, 7 ore de redare video
  • Incarcare 80% in 2 ore; Incarcare completa in aproximativ 4 ore
  • 2 Camere, foto si video, Inregistrare video HD (720p) la 30 de cadre pe secunda
    • Rezolutie camera foto dorsala: 960×720
    • Rezolutie camera foto frontala: VGA
  • Senzori:
    • Giroscop pe 3 axe
    • Accelerometru
    • Senzor de lumina ambientala

MP3 player-ul Sony NWZ-E463 nu arată nici el prea rău pe partea de specificaţii:

  • CAPACITATE 4 GB – 1000 melodii
  • Tuner FM
  • Afişaj TFT 2 INCH (240 X 320) color cu iluminare din spate cu LED-uri
  • Tehnologii Clear Audio pentru un sunet mai pur, fidel sursei originale, gratie tehnologiilor Clear Stereo, Clear Bass şi DSEE, precum si castilor EX;
  • Dynamic Normaliser, care prin echilibrarea nivelului volumului intre melodii, aduce o experienta de auditie mai lina;
  • Tehnologie Virtual Phones poate schimba acustica „locatiei” dvs  – si ascultati ca şi cand v-ati afla într-un club intim sau pe cea mai mare scena;
  • Durata foarte mare de utilizare a bateriei, adică mai mult cu pana la 50 de ore de redare a muzicii si 10 ore de redare video la o singura incarcare;
  • Transfer usor prin aplicatia Media Go: Trageti şi plasati muzica, clipuri video, liste de redare si fotografii pe playerul WALKMAN din Windows Explorer sau iTunes;
  • SensMe, Lyric Sync si mod Karaoke, pentru a vă organiza muzica in diverse dispozitii, redati versurile melodiilor pe ecran, sincronizate cu muzica si cantati cu modul Karaoke;
  • Invatarea limbilor străine – controlati usor vitezele de redare, functiile de repetare si derulare inapoi, ideal pentru continutul de invatare audio, precum cel pentru invatarea limbilor straine;
  • Inregistrare vocala, prin functia de inregistrare incorporata care permite captura audio in timpul unei sedinte, in sala de clasa sau in timpul deplasarilor;

 

 

Yahoo lansează un telefon Android în Japonia

Deși pare surprinzător ca Yahoo să lanseze un telefon pe platforma celui mai mare concurent al său din domeniul căutării web, lucrurile nu stau chiar așa. Yahoo domină căutările web în Japonia și este cel mai mare site din Japonia.

Având în vedere că sistemul de operare Android capătă o popularitate din ce în ce mai mare, pare chiar o idee foarte bună ca Yahoo să lanseze un telefon propriu bazat pe Android pentru a păstra avansul pe care îl are față de Google pe parte de căutare web și pentru a evita astfel migrare unui utilizator de la Yahoo la Google odată cu achiziționare unui terminal care rulează pe Android.

Telefoanele ce urmează a fi lansate foarte curând vor fi fabricate de Sharp și vor avea ecrane LCD de 4 inch cu rezoluție qHD, versiunea Android 2.3, cameră de 8 megapixeli cu senzor CMOS, Bluetooth 3.0, Wi-Fi 802.11 b/g/n, slot de card microSDHC, un tuner TV digital integrat și funcționalitate de e-wallet plus comunicație prin infraroșu, tehnologii care au o dezvoltare particulară în Japonia.

Telefonul va avea preinstalate câteva servicii Yahoo populare în Japonia, cum ar fi Yahoo Japan Home, Yahoo Japan Auctions, Yahoo Luco și așa mai departe, și va fi disponibil începând cu luna Septembrie 2011.

Deși e puțin probabil ca Yahoo să lanseze acest telefon în România, el ar putea fi disponibil pentru comenzi online la un moment dat, cu aceleași servicii preinstalate dar neparticularizate la un anumit teritoriu geografic.

Primul mouse Wi-Fi vine de la HP

La prima vedere nu prea e clar ce e nou aici. Ei bine, noul mouse wireless de la HP funcţionează prin Wi-Fi aşa cum îl ştim de la conectarea wireless a computerului. Mouse-ul foloseşte reţeaua wireless pe care o foloseşti deja ca să te legi la internet ca să elimine necesitatea acelui mic dongle USB pe care îl bagi acum în fundul calculatorului ca să conectezi un mouse wireless.

În plus, HP pretinde că acest mouse are o durată de viaţă a bateriei de 9 luni, adică mult mai mult decât mouşii actuali bazaţi pe bluetooth sau wireless USB.

Mouse nu vine cu nimic special în rest faţă de un mouse HP anterior, dar noutăţile deja menţionate, la un preţ decent, ar putea face acest mouse câştigător.

Tastatura?

Tableta Android HTC Flyer în Europa şi US

Dacă cele mai multe dintre gadget-urile care apar pe piaţă sunt lansate întâi în US, cu HTC Flyer lucrurile stau invers: prima tabletă Android de la HTC va fi lansată pe 9 mai 2011 în Europa, urmând ca ceva mai târziu aceasta să fie disponibilă şi în Statele Unite. Desigur, preţul minim HTC Flyer pentru Europa este de 600 Euro în timp ce estimarea de preţ pentru US este de 500 USD. Diferenţa ar fi disponibilitatea 3G faţă de versiunea WiFi only, dar platforma este aceeaşi: procesor Qualcomm de 1.5Ghz, ecran de 7 inch 1024×600, HTC Sense UI 3.0 şi deocamdată doar Android 2.3 Gingerbread, dar producătorul promite că Android 3.0 Honeycomb va urma la scurt timp după lansare.

 

RedEye Pro de la Thinkflood îţi elimină toate telecomenzile

Probabil nimeni nu mai este străin de facilităţile pe care le oferă anumite aplicaţii de iPhone care permit controlul anumitor device-uri din dotarea apartamentelor proprii. Thinkflood ridică miza şi vine cu un echipament care preia rolul telecomenzii pentru toate aparatele care pot fi comandate prin infraroşu şi realizează intermedierea între o aplicaţie mobilă şi toate echipamentele audio-video din casa ta.

Echipamentele pe care le controlezi astfel nu trebuie să fie neapărat unul lângă altul, dar e preferabil să se afle în aceeaşi încăpere. Apoi poţi folosi o aplicaţie iPhone, iPad sau calculatorul personal pentru a controla orice parametru al echipamentelor ca şi cum ai apăsa pe butoanele telecomenzilor originale.

Se pare că echipamentul RedEye Pro are şi o interfaţă serială RS232 care să extindă funcţiile de control pentru echipamente de iluminat, securitate, uşi şi ferestre, echipamente de climă şi aşa mai departe. Nu e foarte clar dacă sistemul este compatibil cu standarde deja consacrate, cum este X10, însă am interpelat producătorul cu privire la astfel de facilităţi şi vom reveni cu un update la acest articol.

Redăm mai jos şi specificaţiile tehnice ale echipamentului conform comunicatului de presă de la Thinkflood.

RedEye Pro allows iPhones, iPads, and personal computers to function as controllers in an array of home automation applications. The RedEye Pro works at a „whole-house” level and can control multiple rooms from a single unit.

Designed with input from some of the custom home installation industry’s leading professionals, RedEye Pro offers extensive customization tools for installers.

RedEye Pro comes equipped with:
• Eight (8) dual-purpose 3.5mm infrared emitter/contact closure sensor ports
• Four (4) contact closure relays
• Two (2) RS-232 ports
• Four (4) USB ports
• 10/100 Ethernet (via RJ45 with an internal switch)
• 802.11 b/g Wi-Fi

All of this new connectivity enables RedEye Pro customers to interact with a wide variety of equipment, such lighting systems, garage door openers, security systems, HVAC, and more. As with existing RedEye products, RedEye Pro makes it easy to control these systems from a single button on their iPhones, iPads or PCs.

Browser-ul de web de pe Android mult mai rapid ca Safari pe iPhone

Cei de la Blaze Software au făcut un test comparativ ridicol de amănunţit între vitezele browserelor de pe Android şi iPhone. După un număr de nu mai puţin de 45000 de teste ei au concluzionat că Android îl lasă într-un mare con de umbră pe iPhone.

În medie, browserul de pe Android este cu peste 50% mai rapid în medie decât cel de pe iPhone, ceea ce înseamnă o viteză medie de încărcare pentru un site de 2 secunde faţă de 3 secunde pe iPhone.  Mai mult, în peste 84% din teste Android a performat mai bine ca iPhone, deci indiferent de tipul de conţinut Android se comportă consistent mai bine decât rivalul iPhone.

Un lucru interesant este că mult lăudatele îmbunătăţiri de procesare pentru partea de JavaScript sunt de fapt praf în ochi, Android 2.3 reuşind o performanţă medie de 2.2 secunde comparativ cu 2 secunde pentru versiunea 2.2, în timp ce la iOS lucrurile stau chiar rău, cu iOS 4.3 mergând chiar mai încet decât iOS 4.2.

Blaze Software a rulat testele pe un iPhone 4 cu iOS 4.3 şi un Google Nexus S cu Android 2.3. Testele s-au efectuat pe conexiuni Wi-Fi, astfel încât problema de bandwidth să nu devină relevantă pentru testele de performanţă.

Cercetatorii Stanford dezvolta o noua tehnologie wireless

O noua tehnologie care permite semnalelor wireless sa fie trimise si receptionate simultan pe un singur canal a fost dezvoltata de cercetatorii de la Stanford. Cercetarile acestora ar putea ajuta la dezvoltarea unei retele de comunicare mai rapide si mai eficiente, reusind sa dubleze viteza retelelor existente.
Traficul radio poate circula intr-o singura directie la un moment dat pe o frecventa specifica, acesta fiind motivul pentru nasterea expresiei „Over!” folosita pentru a semnala sfarsitul transmisiei.  Dar acum, cercetatorii Stanford au dezvoltat prima retea wireless care poate transmite dar si receptiona semnale in acelasi timp. Acest lucru face ca tehnologia sa fie de doua ori mai rapida decat cea existenta, iar cu alte modificari  va duce la retele care vor creste semnificativ in viteza si eficienta.
Philip Levis, profesor asistent in cadrul catedrei de Stiinta si Inginerie Electrica, a spus: „Manualele spun ca nu poti face asa ceva. Noul sistem rastoarna complet toate presupunerile noastre despre cum retelele wireless pot fi proiectate.”