Articole

Samsung Galaxy R anunţat oficial

Samsung Galaxy R este fratele mai mic al lui Samsung Galaxy SII şi se află deja în vânzare în Europa, chiar dacă în România nu se ştiu prea multe lucruri despre el. Fiindcă încă nu l-am testat nu vă putem spune decât că e vorba de terminalul care se zvonea că se va chema Galaxy Z, că e un pic mai gros decât S2, având o carcasă metalică, şi că are un procesor Tegra 2 şi o cameră video cu senzor ceva mai mic.

În ce priveşte preţul, Samsung Galaxy R ar trebui să se vândă şi în România sub preţul unui Galaxy SII

Specificaţiile sunt următoarele:

  • 4.2″ SC-LCD capacitive touchscreen @ 480 x 800 pixels
  • Dual-core 1GHz ARM Cortex-A9 processor
  • Nvidia GeForce GPU, Tegra 2 chipset
  • 1GB RAM, 2GB ROM
  • 8GB storage
  • up to 32GB via microSD card
  • 5MP auto-focus camera with LED flash
  • 1.3MP front-facing camera
  • 720p video recording
  • WiFi 802.11 b/g/n
  • Bluetooth 2.1 with A2DP
  • GPS with aGPS support
  • FM radio
  • Li-Ion 1650mAh battery
  • Android 2.3.3 Gingerbread

 

Nokia N9, după unii o minune, după alţii un Zombie

Când vine vorba de noul Nokia N9, părerile celor care au analizat deja terminalul sunt destul de împărţite. Gizmodo vorbeşte despre un telefon cu hardware super-frumos dar un zombie pe partea de software, în timp ce YugaTech îl laudă de parcă e noua minune a lumii.

Telefonul Nokia N9 a fost anunţat la Nokia Connection 2011, din Singapore şi va rula pe Meego 1.2 Harmattan. Se pare că cei de la Nokia s-au prins că toată şmecheria cu un sistem de operare este să aibă atât o versiune de tip x.y cât şi o denumire dubioasă. Pe partea de hardware, parametrii sunt următorii:

  • 3.9-inch AMOLED screen @ 854×480 pixels
    ARM Cortex-A8 OMAP3630 1 GHz
    PowerVR SGX530
    1GB RAM
    16GB and 64GB internal storage
    Bluetooth 2.1
    WiFI 802.11 b/g/n
    3G/HSDPA 14.4Mbps
    NFC
    8MP autofocus camera with Carl Zeiss optics
    720p HD video recording @ 30fps with stereo sound
    2 x LED flash
    2nd front-facing camera for video calls
    1450mAh battery

Telefonul are o grosime de 7.6 până la 12.1 mm, deci pare mai subţire decât predecesorul Nokia N8, şi vine cu un design unibody din policarbonat prevopsit, astfel încât şi dacă îl zgârii accidental, culoarea rămâne aceeaşi. Data de lansare va fi spre finalul lui 2011.

Revenind la părţile mai proaste: acest telefon minunat rulează MeeGo, şi nu Mango, ceea ce înseamnă că acest telefon vine cu un dezavantaj din fabrică, ca să nu spunem ca reviewerii de la Gizmodo care l-au declarat mort înainte să se nască pentru majoritatea utilizatorilor potenţiali. Practic, utilizatorii care se respectă vor aştepta probabil acest telefon sau o variantă similară care să ruleze un Windows Phone Mango.

Nu ezitaţi să ne spuneţi în comentarii ce părere aveţi despre acest telefon, dar şi despre decizia MeeGo vs Mango, dacă v-a preocupat acest subiect.

 

 

Prima tabletă Android 3.2 vine de la Huawei

Iată că tabletele bazate pe Android 3.2 încep să apară. Prima este Huawei MediaPad, o tabletă de 7inch cu procesor dual-core Qualcomm de 1.2GHz. Huawei spune că Honeycomb 3.2 este în esenţă cam de acelaşi calibru cu Honeycomb 3.1, doar cu numeroase customizări specifice pentru tabletele de 7inch, în loc de 10 inch.

Tableta Huawei, a cărei grosime este de 10.5 mm, vine cu un touch pad capacitiv cu 217 pixeli per inch, GPS, cameră frontală de 1.3 Mpixeli, cameră normală de 5 Mpixeli, WiFi 802.11n, o baterie cu o capacitate de circa 6 ore şi, aşa cum am menţionat un procesor de cursă lungă sub forma CPU-ului de 1.2GHz dual-core de la Qualcomm.

Mai merită menţionate o parte din caracteristici: 390gr masă corporală, playback video 1080p, suport pentru HSPA+ (14.4Mbps) pe 3G, 8GB de spaţiu intern de stocare şi un slot microSD. Printre aplicaţiile pre-încărcate se află Facebook, Twitter, Let’s Golf şi Documents To Go. Gadget-ul vine şi cu un modul Bluetooth, port HDMI şi Flash Player 10.3.

Chiar dacă deocamdată nu există informaţii legate de preţ, aşteptările sunt ca tableta să fie disponibilă pe toate continentele din trimestrul 3 al lui 2011, adică oricând în următoarele luni.

MSI Afterburner pe Android pentru GPU overclocking

În ultima perioadă MSI s-a concentrat destul de tare pe simplificarea operaţiunilor de overclocking la produsele pe care le-a lansat pe piaţă. Nu numai că operaţiunea de overclocking nu mai necesită niciun pic de tupeu, dar în momentul în care producătorul îţi pune la dispoziţie o unealtă de overclocking, cam dispar orice fel de riscuri. Ani în care discutam de „prăjit” procesorul au cam trecut, iar acum poţi să faci operaţiunea cât se poate de „casual” între două reboot-uri sau chiar fără.

MSI a lansat în anii trecuţii OC Genie (Overclocking Genie) şi un update la BIOS-ul Wind, exact cu scopul de a facilita accesul la opţiunile de overclocking.

Săptămâna trecută, cei de la MSI au mers un pas mai departe şi au lansat aplicaţia pentru Android denumită Afterburner. Scopul ei este să permită monitorizarea temperaturii, a voltajului şi a vitezei ventilatorului pentru GPU printr-o conexiune WiFi de pe un PC, şi dacă aveţi nervi tari, inclusiv modificarea acestor parametrii pentru a mai stoarce un pic de viteză din procesorul grafic.

Nu numai că MSI se gândeşte să facă aplicaţia funcţională şi pe procesoare grafice de la alţi vendori, dar se pare că există şi o versiune pentru iOS în lucru.

Laptop pentru Jocuri: Asus ROG G73Jh

Laptopul Asus ROG G73Jh, anunţat de Asus în Ianuarie, este un laptop gândit pentru jocuri care vine cu un ecran de 17inch şi specificaţii hardware destul de interesante. Asus spune că design-ul acestui laptop a fost inspirat de avionul de luptă  Lockheed F117A, dar din poze nu reiese foarte clar care sunt aspectele comune.

Specificaţiile acestui laptop, conform producătorului, sunt următoarele:

Asus ROG G73Jh Gaming Laptop
17.3 inch full HD display @ 1920×1080 pixels
Intel Core i7 720QM @ 1.6GHz (4 cores, 8 threads) Turbo Boost up to 3.33GHz
8GB DDR3 RAM (4 x 2GB)
ATI Radeon HD 5870 1GB RAM
1 TB SATA HDD (2x500GB)
Blu-Ray Drive
DVD Super Multi
Bluetooth 2.1
WiFi 802.11 b/g/n
4 USB 2.0 ports
HDMI port
SD card reader
2MP webcam
8-cell 5200mAh Li-Ion battery
Windows 7 Ultimate

Denumirea ROG este alocată gamei de device-uri Republic of Gamers, un sub-brand dedicat împătimiţilor de jocuri pe calculator, dar nu ne e este foarte clar de ce un gamer ar alege să plătească semnificativ mai mulţi bani pentru a avea un laptop de 17inch, care nu e foarte portabil, în loc de un desktop ceva mai configurabil şi cu siguranţă mai ieftin la aceleaşi caracteristici.

HTC Droid Incredible 2 disponibil în US din 28 Aprilie

Exact așa cum am spus în titlu, Verizon a anunțat oficial că mult-așteptatul HTC Droid Incredible 2 va fi disponibil începând de mâine la prețul obișnuit de 200 USD cu un contract Verizon pe 2 ani. De acești bani vă alegeți cu un Super LCD de 4inch, procesor Snapdragon de 1GHz, camera de 8 megapixeli cu dual LED flash, o cameră nou-nouță de 1.3Mp pe față și suport pentru hotspot mobil WiFi. Cei care mai au puțină răbdare pot să aștepte HTC Thunderbolt dacă viteza este aspectul care îi interesează cel mai mult, fiindcă Thunderbolt vine cu suport pentru LTE.

Nokia E6, urmaşul lui E72 pe Symbian^3 Anna

Nokia va lansa un nou terminal din seria telefoanelor cu tastatură completă, începută cu E61, E62, E61i şi continuată apoi cu E71 şi E72. La Nokia E6, designul a fost conservat de la Nokia E72 şi s-au adăugat câteva îmbunătăţiri pe partea de hardware, controlată acum de noul OS Symbian^3 Anna.

Deşi nu sunt oferite date clare pentru lansare, atât ca timp cât şi ca preţ, se pare că telefonul este planificat pentru a fi disponibil în acest trimestru, deci până în Iunie ar trebui să puteţi pune mâna pe aceste telefoane, dacă nu cumva v-aţi decis că merită să faceţi trecerea la un Nokia X7, despre care am vorbit foarte recent şi care este şi el planificat pentru lansare în aceaşi perioadă.

Oricum, pentru cei care sunt interesaţi, iată şi specificaţiile complete ale acestui telefon:

Specificaţii Nokia E6:
2.46-inch display @ 640×480 pixels
8GB internal storage
256 MB RAM, 1GB ROM
up to 32GB microSD
HSDPA 10.2Mbps, HSUPA 2.0Mbps
WiFi 802.11 b/g/n
Bluetooth 3.0 w/ A2DP
USB On-the-go support
8MP fixed-focus w/ dual-LED flash
720p@25fps video recording
600MHz ARM 11 processor
2D/3D Graphics HW Accelerator with OpenVG1.1 and OpenGL ES 2.0
FM Radio tuner
Li-Ion 1500 mAh

Acer Iconia Tab A100 se lansează pe 20 Aprilie

Chiar dacă data lansării în UK nu va coincide cu lansarea în România, care probabil nu va fi de fapt o lansare ci apariţia discretă pe piaţă, această tabletă de 7 inch de la Acer este o veste bună pentru amatorii de tablete bazate pe Android Honeycomb.

Acer Iconia Tab A100 vine Android 3.0 rulat pe o platformă hardware cu dual-core Tegra 2, RAM de 512MB, 8GB capacitate de stocare, conectivitate WiFi şi Bluetooth.

Veţi remarca pe ilustraţia pe care am folosit-o că Amazon a listat acest produs cu descrierea 512KB RAM, dar vă asigurăm că tableta vine cu 512MB de RAM, iar noi am folosit această poză ca să îi supărăm pe toţi redactorii de la Amazon care ne citesc articolul.

Metroul din Londra va avea 120 de hotspot-uri pentru Olimpiadă

Printre pregătirile care se fac pentru Olimpiada din 2012, în planurile guvernului englez a fost inclusă şi dotarea metroului Londonez cu 120 de hotspot-uri WiFi pentru călătorii înfometaţi de informaţie care utilizează acest mijloc de transport. Desigur, acestea nu sunt singurele demersuri făcute în Londra pentru a îmbunătăţii zona de tehnologie a informaţiilor cu ocazia Jocurilor Olimpice.

Evident, nu va exista conectivitate wireless în tuneluri (aşa cum există în Bucureşti dar doar pe GSM). British Telecom a pornit deja un prim trial în staţia Charing Cross, cu un plan ce acoperă întreaga reţea planificată până în Iunie 2012, la începerea Jocurilor.

Motorola Xoom WiFi va fi disponibilă din Aprilie

Motorola a anunţat că noua tabletă Xoom HoneyComb va fi disponibilă de la începutul lui Aprilie în Canada la preţul de aproximativ 600 de dolari. Site-urile care permit deja pre-comandă pentru această tabletă anunţă data lansării ca fiind 7 Aprilie 2011. Motorola mai estimează că versiunea cu conexiune mobilă 3G va fi disponibilă undeva în jur de jumătatea lui 2011.

Tableta poate fi găsită pe site-urile Best-Buy, Future Shop şi Telus.