Articole

Dark Souls III Review

Da! Felicitari FromSoftware! Toata lumea se astepta sa fie un mega-hit Dark Souls III ceea ce ma facea sa cred ca nu va reusi sa se ridice la nivelul hype-ului pe care jocul l-a creat in jurul sau.
Iata ca a reusit, poate chiar l-a depasit, iar daca cineva (eu!) credea ca nu va fi unul dintre jocurile de referinta de anul acesta, s-a inselat. Dark Souls 3 este al treilea (te asteptai?) joc din seria Dark Souls, dar al patrulea din seria Souls.

Dark Souls 3 Screen Shot

Enter the Darkness

Noi am avut norocul sa primim un CD key de la prietenii nostri de la Kinguin.net inca din ziua lansarii, iar sincer sa fiu, nu am avut timp sa scriu pana acum. Pentru ca m-am jucat! Mai bine zis, am murit! Si am murit, si am murit… pana cand am inteles ca poate nu charge-ul e cea mai buna solutie pentru al dobori pe Iudex Grundyr. Poate ca solutia este sa fac multe cercuri in jurul lui, sa il pot ataca din spate…poate… Poate pentru Vordt e mai bine sa stau aproape, in melee, si sa nu-l las sa faca charge…poate… ideea e ca vei muri de multe ori, pentru ca nu ai avut abordarea corecta. La un moment dat vei invata mecanicile diferitelor tipuri de caractere si vei stii la ce sa te astepti. Si tot vei muri, pentru ca asta face Dark Souls 3 frumos. Un inamic pe care l-ai mai distrus de 10 ori, va aborda o tehnica noua a 11a oara sau va specula o greseala (erai cu spatele, nu te-ai ferit in directia potrivita, etc.) Ideea este ca vei simti faptul ca skill-ul tau creste odata cu cel al caracterului, iar zone care ti se pareau imposibile la inceput, acum ti se par relativ usoare. Dar, stai linistit! Tot vei muri! Pentru DS3 surprinde frumos. Frustrant dar frumos.

DarkSouls III in game play

Rege pe …. casa

Grafica este impecabila! Arata bine filmulete de pe youtube, dar cand am rulat jocul pe rig-ul nostru hardcore, cu totul pe Max era incredibil. Texturi, reflexii, culori, umbre, rendering, totul! Exceptional. Sa nu credeti ca am primit CD key-ul pentru a ridica in slavi jocul asta. Imi si doream si aveam in cap cand am pornit jocul: sa fac un review amuzant in care voi rade de esecul DS3. Voiam sa rad de resursele investite vs produsul final ca de un Iphone 5s. Din pacate, nu se poate… jocul chiar e bun iar asta dupa doar ~10ore de jucat. Ce ar mai fi de zis? Initial am incercat sa joc pe tastatura + mouse si experienta a fost nasoala. Nu doar jocul, ci si meniul mi s-a parut complicat de navigat fara controller. Toate instructiunile sunt cu XABY (XBOX controller) si uneori nu stii daca sa apesi click sau enter sau wtf… Anyway, sfatul este sa nu incercati fara un controller. Este evident ca si developerii incurajeaza asta. Ah, nu ti-am zis de sfarsit… Nu am ajuns pana acolo, dar internetul zice ca sunt mai mult sfarsituri posibile, care reflecta singuratatea (ce o fi mai insemnand si asta)…

Per total, i-am dat 5 stelute. As fi dat 4.5 pentru consumul de resurse exagerat, in special in boss fights.

Poti comanda de la kinguin cd-key-ul. Ei se lauda ca livreaza instant iar pretul este cel mai mic de pe piata in momentul acesta. Get your DS3!

MSI lanseaza 3 tablete touchscreen in Iunie

Micro Star International (MSI) a anuntat lansarea a 3 versiuni ale tabletei touchscreen cu ecranul de 10.1 inchi pe data de 1 Iunie. Doua dintre acestea vor rula cu Windows 7 iar una va folosi Google Honeycomb OS.

Tableta WinPad care ruleaza cu Honeycomb foloseste un procesor Nvidia Tegra 2, cea de-a doua ruleaza cu un procesor AMD Brazos iar cea de-a treia este dotata cu un procesor mobil Intel Atom.

Varianta Android va costa 400$, cea cu procesor Intel va incepe de la 550$,  iar tableta cu procesor AMD va avea pretul cuprins in acest interval.  Touchscreenul Android va fi printre primele care foloseste Honeycomb si este mai ieftin decat Ipad-ul. Motorola a lansat de curand tableta proprie Xoom care costa 800$.

Cand toate cele 3 variante vor fi lansate, MSI spera sa atraga clienti din domeniul afacerilor care prefera sistemele de operare Windows in favoarea Apple. „Daca iti place Mac OS vei alege Ipad, dar daca esti fan Windows 7 sau Android, vei alege tableta noastra. Oamenii de afaceri care au mai folosit Windows pana acum vor descoperi ca aceasta interfata este una familiara.”(Luc Liao, marketing manager)