Articole

Evolio lansează un GPS ultracompact, E470-ECO

Evolio, care ne-a obişnuit deja cu un produs nou la fiecare 2 luni şi care se axează în special pe produse din categoria navigatoarelor GPS şi tabletelor, extinde acum seria GPS-urilor superslim cu E470, un GPS cu ecran de 4,3″ compact, cu o greutate de 200 grame.

GPS-ul este echipat cu cea mai noua hartă a Europei şi României, acoperirea Europei de vest este de 100%, iar  reţeaua de drumuri şi străzi a României este cartografiată în proporţie de 99,9 %.

Ca toate GPS-urile Evolio, produsul are actualizare gratuită on-line a hărţii României timp de 12 luni. E-470 se mai remarca printr-o fişă tehnică unde este menţionat un consum de energie redus cu 30% faţă de modele din seriile precedente, încadrându-se în categoria produselor Eco. Datorita consumului optimizat, autonomia declarată a GPS-ului este cu 40% mai mare faţă de cele mai multe din modelele existente pe piaţă.

Informaţiile prezentate nu sunt verificate de noi, ci fac parte din comunicatul de presă oferit de Evolio cu ocazia acestei lansări.

N550, GPS Evolio proaspăt pe platforma Centrality Atlas V

Evolio vine din nou cu noutăţi pentru pasionaţi de tehnologie. Recent s-a lansat pe piaţa din România N550, ultimul model de GPS de la Evolio, bazat pe platforma Centrality Atlas V, o realizare tehnologică nouă la nivel mondial, conform comunicatului de presă de la Evolio.

Noul GPS N550 aduce ca noutate o viteza mărită în exploatare, datorata frecventei de 533 Mhz a procesorului Dual Core ATLAS V, încercând astfel să ofere utilizatorilor o experienta de utilizare la superlativ. Dispozitivul are un timp foarte scurt de pornire si o precizie superioara de localizare, gratie noului set de algoritmi optimizati de procesare a semnalului satelitar, algoritmi integrati in noua platforma Centrality.

Evolio N550 are o autonomie sporita datorata sistemului de eficientizare a consumului de energie implementat in acest produs.  Astfel, perioada de utilizare fara a fi alimentat ar trebui să fie cu 30% mai mare fata de cea a GPS-urilor precedente.

Mai mult, cu ajutorul noului GPS exista posibilitatea de navigare pe internet, prin conectare Bluetooth cu telefonul mobil.

Chiar dacă nu am avut ocazia să testăm încă acest nou GPS, specificaţiile tehnice şi mai ales posibilitatea de utilizare ca browser împreună cu un plan de acces la internet pe l-aţi putea avea pe telefonul dvs mobil, face acest nou gadget o alternativă bună pentru cei care vor să-şi actualizeze GPS-ul actual.

O altă functie inedita a Evolio N550 consta in transferul agendei de contacte a telefonului mobil in memoria GPS-ului, iar prin functia Car Kit se pot efectua apeluri telefonice utilizand ecranul si sistemul audio al GPS-ului. Dotarile multimedia ale noului GPS sunt la inaltimea gamei Evolio, permitand o experienta diversa de entertainment pentru utilizatori prin consola de jocuri, player-ul video, cititorul de e-book-uri (carti electronice) si aplicatia de vizualizare si management al fotografiilor.
N550 dispune de cea mai noua si completa harta a Romaniei si Europei: Evomap2011, softul interactiv permitand actualizare gratuita online a hartilor, descarcare de informatii (ex: puncte de interes, camere radar, etc.) precum si configurarea acestora dupa preferintele utilizatorului.
La un preţ de vanzare pentru noul GPS de doar 699 RON, produsul ni se pare o investiţie bună. Gadget-ul este disponibil de astazi pentru comenzi on-line si incepand cu 1 Martie si in retelele de retail.

EvoTab TB1, tableta Android de la Evolio

Evolio lansează în februarie în România tableta multimedia ultraportabilă cu sistem de operare Android. Ne bucurăm când un dezvoltator-integrator român vine cu un produs personalizat şi la un preţ acomodat pieţei, aşa că vă invităm să aveţi în vedere această tabletă, chiar dacă, la prima vedere, lipsa unui procesor grafic Tegra va face mai puţin viabilă această tabletă ca opţiune pentru gameri.

Tableta denumită EvoTab TB1 are un ecran touch de 7” (aceeaşi dimensiune cu Galaxy Tab) însă beneficiază de o greutate de numai 360 grame la o grosime de numai 11 mm, ceea ce o transformă în cea mai uşoara şi mai plată tabletă de pe piaţă. Evotab dispune de Conectivitate Internet broadband prin Wi-Fi-ul integrat sau 3G prin conectarea unui modem 3G extern. Bateria este Li-Ion de 4500 mAh, ceea ce îi conferă o autonomie de până la 14 ore de operare.

Tableta este dotata cu procesor ARM 11 la 800 Mhz, accelerometru, card reader micro SD, USB host port, miniUSB, speaker, si stereo audio output. O alta noutate a acestui dispozitiv este echiparea cu un trackball ce confera usurinta si precizie in navigare.

Memoria interna de 4GB poate fi extinsa pana la 36 GB cu card de memorie micro SD. Evotab este capabila sa redea filme HD, sa citeasca ebook-uri si sa ruleze aplicatii precum Skype, MSN, Youtube HD download, Internet browsing, Facebook, e-mail si bineinteles o multitudine de jocuri si aplicatii disponible in Android Marketplace.

Evolio a dezvoltat pentru aceasta tableta un serviciu de stiri in colaborare cu Livenews.ro si Presaonline.com. Stirile sunt transmise in timp real si pot fi citite si in mod offline. De asemenea utilizatorii Evotab beneficiaza gratuit de revista presei nationale si locale.

“Tableta lansata oficial astazi se remarca printr-un excelent raport autonomie/greutate. Desi este mai usoara decat produsele similare ale competitorilor, are cea mai mare autonomie a bateriei Iar prin pretul foarte accesibil ne adresam unui segment de piata inca neocupat. Evolio tinteste o cota de piata de 15 % din piata tabletelor in Romania, estimata pentru 2011 la 50 000 de unitati.“ a declarat Liviu Nistoran, Presedintele Evolio.

Pretul de vanzare al Evotab va fi de 750 RON cu tva inclus. Data lansarii in retele de retail este 15 februarie. Incepand cu 1 februarie se pot lansa precomenzi pe site-ul www.evolio.ro.

Pentru a downloada fisa produsului puteti sa accesati adresa: www.evolio.ro/pdf/evotab.pdf