Articole

Virtual Reality is here

Ok, am intrat astazi pe Steam sa ma uit ce e la reducere si surpriza….. un banner urat si mare care anunta : „VR is here”. Sceptic, am dat play la clipul de prezentare. Si … da! arata foarte bine, pare extrem de immersive si asta este doar inceputul.

Sistemul foloseste un HTC Vive care contine:

  • 1 headset (componenta principala)
  • 2 controller-e wireless
  • 2 statii care permit 360° motion-tracking la nivelul intregii camere
  • oferta actuala include titlurile: Tilt Brush, Fantastic Contraption si Job Simulator 

Tot pachetul vine la pretul modest de 900Euro. Ceea ce inseamna ca vor mai trece ~2 ani pana cand va fi cu adevarat affordable.

HTC Vive -> Steam Powered

arata putin infricosator

 

Iata cateva demo-uri:





De ce ne pricopsim cu gadget-uri inutile de la angajator

Steve Ranger, editor la silicon.com spunea într-un inteviu că tehnologia pe care angajaţii o primesc de la firmele la care lucrează a început mai degrabă să ne încurce decât să ne ajute. „A sosit momentul ca departamentele de IT să se dea la o parte şi să lase utilizatorii să ia singuri deciziile în privinţa asta”.

Am avut şi eu o experienţă aproape identică cu cea a unui editor de la TechRepublic. Un cunoscut mi-a arătat smart-phone-ul pe care angajatorul lui i l-a pus la dispoziţie pentru treburile de birou. Un Nokia cu o versiune veche de Symbian. Evident că telefonul urât şi masiv va eşua într-un sertar, iar el îşi va folosi în continuare Android-ul nou şi strălucitor cumpărat de la HTC, net superior dinozaurului de la Nokia. Din păcate el nu e singurul.

Datorită birocraţiei serviciilor de procurement IT, în momentul în care angajaţii primesc telefonul sau laptopul de birou, echipamentele sunt deja vechi şi inutile. Nici nu se pune problema de o tabletă, deşi se pare că una din trei tablete vândute în prezent sunt cumpărate de end-useri care le vor folosi la birou.

Şi cum vremurile în care umblam cu 3 telefoane în buzunare cam încep să apună, companiile au început şi ele să se adapteze şi să permită utilizarea gadget-urilor proprii. Investiţia se reorientează astfel din zona hardware în zona de securitate, astfel încât device-urile utilizatorilor să poată fi totuşi corect controlate şi integrate în sistemele companiei fără să introducă riscuri semnificative de securitate.

HTC EVO 3D şi HTC Sensation fără blocaje

În August, HTC va debloca bootloaderele de pe HTC EVO 3D şi HTC Sensation, ceea ce înseamnă că posesorii acestor tipuri de smartphone vor putea face anumite modificări liber, o opţiune pe care o mare parte, foarte zgomotoasă, a comunităţii Android, o cere deja de ceva vreme, şi pe care alte platforme au făcut-o deja disponibilă.

Mai precis, telefoanele vor primi un prim update în August, dar este posibil ca abia în Septembrie telefoanele să fie cu adevărat deblocate la acest nivel.

HTC Inspire 4G şi HTC Desire HD cu 8 ore în plus de baterie

PowerSkin este o husă de telefon care conţine o baterie suplimentară care poate oferi celor două modele de telefon 8 ore suplimentare de funcţionare mulţumită celor 1500mAh pe care îi promite acest gadget. Având în vedere că funcţionalitatea era disponibilă pentru iPhone, nu poate decât să ne bucure că cei de la HTC au mers pe aceaşi idee, mai ales că device-urile mobile actuale sunt foarte nesătule când vine vorba de utilizarea bateriei.

Carcasa PowerSkin este disponibilă deocamdată doar peste ocean şi vă va face o gaură de 60USD, dar pentru cei care folosesc intensiv telefonul nu este totuşi o investiţie atât de costisitoare.

HTC ChaCha, Android de Facebook cu procesor upgradat

HTC anunţase recent un Android gândit special pentru dependenţii de Facebook, un telefon cu tastatură completă peste un procesor relativ modest, care rulează la 600MHz. Se pare totuşi că firma taiwaneză s-a decis să facă o surpriză plăcută clienţilor, şi a lansat HTC ChaCha cu un procesor de 800MHz, o frecvenţă care chiar dacă mică faţă de Androizii care sunt acum pe piaţă, reprezintă un adaps de 33% faţă de ceea ce era anunţat iniţial.

Nu există alte modificări la ChaCha faţă de anunţul iniţial, dar faptul că HTC a venit cu acest update încă de la lansarea arată că taiwanezii de la HTC au de gând să se preocupe de acest prim telefon gândit pentru Facebook.

Tableta HTC Puccini, cu Honeycomb, în vara 2011

Conform unor zvonuri publicate de DigiTimes, HTC va lansa în această vară o tabletă care rulează Android 3 Honeycomb cu un ecran de 10.1 inch şi facilităţi LTE. Ecranele vor fi produse din iunie de AU Optronics şi de Wintek, iar procesorul ar trebui să fie un MSM8660 de 1.5Ghz care va rula un Android 3.0.1.

Sharp Aquos SH-12C are camere 3D pe rezoluţie qHD

Şi rulează Gingerbread? Cam asta e întrebarea zilei pentru orice nou smartphone anunţat pentru perioada următoare. Oricum, LG Optimus 3D şi HTC EVO 3D, celelalte 2 telefoane de pe piaţă desemnate 3D, au primit un nou partener în domeniu.

Procesorul Qualcomm MSM8255 de 1.4GHz din interior va avea destul de mult de lucru cu cele 2 camere de 8 megapixeli fiecare, iar rezoluţia qHD (540×960) nu face altceva decât să ţină pasul cu ultimul model de la HTC, cu toate că ecranul de 4.2inch capabil de afişare 3D oferă o densitate mai mare a pixelilor şi mai puţin spaţiu efectiv pentru atingere.

Sistemul de operare va fi Android 2.3 cu câteva customizări specifice, iar pe partea de 3D telefonul se laudă cu înregistrare video la 720p.

Sharp a planificat lansarea pentru Japonia, pe 20 Mai 2011, în timp ce restul lumii poate să mai aştepte.

HTC Desire HD şi Incredible S trec la Gingerbread

Veşti bune pentru utilizatorii HTC care s-au abonat la un HTC Desire HD sau un HTC Incredible S pot să răsufle uşuraţi. HTC îşi respectă blazonul şi se află printre primii producătorii care îşi actualizează versiunea de Android la ultimul update existent, Android 2.3 Gingerbread.

Update-urile sunt disponibile ca download-uri OTA de 100MB, deci a venit momentul să încărcaţi telefoanele la maxim, să vă faceţi un backup la datele de pe ele şi să purcedeţi la upgrade. Evident varianta recomandată este printr-o conexiune Wi-Fi, fiindcă în lipsa unui abonament de date nelimitat cei 100MB s-ar putea să vă epuizeze tot traficul pentru luna în curs.

Rămân încă în urmă HTC Desire Z şi HTC Desire, dar ne aşteptăm ca şi aceste telefoane să primească update-ul în câteva zile, deci rămâneţi pe recepţie.

 

HTC Droid Incredible 2 disponibil în US din 28 Aprilie

Exact așa cum am spus în titlu, Verizon a anunțat oficial că mult-așteptatul HTC Droid Incredible 2 va fi disponibil începând de mâine la prețul obișnuit de 200 USD cu un contract Verizon pe 2 ani. De acești bani vă alegeți cu un Super LCD de 4inch, procesor Snapdragon de 1GHz, camera de 8 megapixeli cu dual LED flash, o cameră nou-nouță de 1.3Mp pe față și suport pentru hotspot mobil WiFi. Cei care mai au puțină răbdare pot să aștepte HTC Thunderbolt dacă viteza este aspectul care îi interesează cel mai mult, fiindcă Thunderbolt vine cu suport pentru LTE.

Tableta Android HTC Flyer în Europa şi US

Dacă cele mai multe dintre gadget-urile care apar pe piaţă sunt lansate întâi în US, cu HTC Flyer lucrurile stau invers: prima tabletă Android de la HTC va fi lansată pe 9 mai 2011 în Europa, urmând ca ceva mai târziu aceasta să fie disponibilă şi în Statele Unite. Desigur, preţul minim HTC Flyer pentru Europa este de 600 Euro în timp ce estimarea de preţ pentru US este de 500 USD. Diferenţa ar fi disponibilitatea 3G faţă de versiunea WiFi only, dar platforma este aceeaşi: procesor Qualcomm de 1.5Ghz, ecran de 7 inch 1024×600, HTC Sense UI 3.0 şi deocamdată doar Android 2.3 Gingerbread, dar producătorul promite că Android 3.0 Honeycomb va urma la scurt timp după lansare.

 

HTC Sense 3.0 va merge doar pe Sensation, EVO 3D şi Flyer

Veşti proaste deci pentru posesorii de telefoane Android de generaţie mai „veche”, adică 2010, care aşteptau cu nerăbdare lansarea noului skin Android de la HTC. Se pare că HTC Sense 3.0 va fi suportat doar de telefoane cu capacităţi de procesare mai avansate, cum sunt HTC Sensation, HTC EVO 3D şi tableta HTC Fly, eventual şi terminalele care vor apărea ulterior.

Pentru a nu-i supăra pe clienţii care au făcut din HTC un lider pe piaţa de telefoane Android, producătorul a anunţat că va oferi şi pentru terminalele mai vechi un set de widget-uri care vor aduce pe bucăţi o parte din funcţionalităţile pe care le aduce Sense 3.0

Se pare că telefoane lansate chiar recent, cum sunt Desire S sau Incredible S şi EVO 4G, nu vor putea beneficia de noul Sense 3.0, dar aceste terminale vor avea parte totuşi de upgrade-urile la noi versiuni de Android, doar că nu cu Sense 3.0

Gingerbread pentru Samsung Galaxy S

Samsung s-a ţinut de cuvânt şi a dat drumul al update-uri pentru Android-ul de pe Samsung Galaxy S, care acum poate rula Android 2.3.3 Gingerbread. Şi cum Aprilie e lună la fel de bună ca oricare alta pentru acest gen de noutăţi, cei de la HTC se pregătesc şi ei să dea drumul la Gingerbread pentru familia de telefoane Android HTC Desire.

Serverele Kies de la Samsung au fost deja pornite, iar Gingerbread a fost deja făcut disponibil pentru ţările nordice, Olanda şi Germania, cu celelalte ţări din Europa, incluzând Europa de Est şi România programate pentru următoarele zile.

Samsung are peste 10 milioane de terminale Galaxy S vândute în întreaga lume, şi având în vedere ştirile recente despre fratele mai tânăr cu dual-core al lui Galaxy S, care se pregăteşte de lansare, acest update nu face altceva decât să mai dea un mic avânt acestui telefon atât de răspândit la nivel mondial.

Nu avem încă nici o confirmare că Gingerbread pentru Android 2.3.3 se propagă în România, dar aşteptăm de la voi să ne confirmaţi când se întâmplă.

Samsung I9100 Galaxy S II cu CPU dual-core la 1.2Ghz

De parcă Samsung I9100 Galaxy S II nu ar fi fost suficient de puternic cu chipset-ul Exynos pe care rulează un procesor dual-core Cortex-A9 şi procesorul grafic Mali 400, Samsung s-a decis că 1Ghz nu mai e suficient pentru nava amiral din oceanul Android, aşa că această mică bestie va avea un procesor de 1.2 Ghz, şi nu 1Ghz aşa cum se anunţase iniţial.

Ce nu poate fi estimat în acest moment este cum concurează acest nou procesor cu noul Qualcomm Snapdragon, care vine cu un procesor dual-core Scorpion. Însă cu siguranţă vom putea vedea testele comparative în câteva luni, când vom avea pe piaţă atât acest nou Galaxy S II cât şi HTC EVO 3D.

HTC Thunderbolt de vânzare din 17 Martie

HTC Thunderbolt si card de creditCu un ecran de 4.3 inch şi cu sistem de operare Android, HTC Thunderbolt va fi disponibil la 670$ sau sub 200$ cu un abonament pe 2 ani de la Verizon, primul operator de telefonie mobilă din US care va avea acest terminal disponibil începând din 17 Martie 2011, prin retailerul Wirefly.

Pe site-ul Wirefly sunt disponibile mai multe fotografii ale telefonului, împreună cu specificaţiile tehnice:

  • touchscreen de 4.3-inch
  • camera de 8-megapixeli cu un flash tip LED flash pe spate
  • o altă cameră de 1.3-megapixeli frontal
  • 8 GB of built-in memory
  • 32 GB  memorie suplimentară prin intermediul unui card microSD
  • un procesor de 1 GHz Snapdragon CPU, single core

Din punct de vedere al smartphone-urilor Android, acest HTC Thunderbolt nu este tocmai o bombă, dar suportul pentru tehnologia de comunicaţie LTE (Long Term Evolution) îl face ceva mai special. LTE este un standard 4G adoptat pe scară largă care face posibile rate de transfer care înainte nu păreau posibile în comunicaţiile mobile, mergând teoretic până la viteze de 326.4 Mbit pe secundă.

 

Poze neoficiale cu următorul HTC Android

Se pare că următorul model de Android îşi face din ce în ce mai des apariţia în public. Site-ul TalkAndroid a publicat fotografii noi cu ceea ce pare să fie următorul model de Android de la HTC. De data asta imaginea este destul de clară şi se pot vedea detalii constructive ale carcasei, fiindcă telefonul pozat nu este aprins. Cel care a făcut poza pretinde că aparţinea unui client. Telefonul seamănă destul de bine cu HTC Legend. Cu toate că nu există prea multe informaţii deocamdată, este posibil ca la următoarele expoziţii tematice să putem vedea oficial acest telefon.

Poze neoficiale cu urmatorul Android de la HTC

Poze neoficiale cu urmatorul Android de la HTC