zona.ro a decis să nu folosească atributul nofollow pentru linkurile care sunt construite automat pe numele celor care postează comentarii pe portalul zona.ro, facilitatea aplicându-se după ce fiecare membru a postat un număr minim de comentarii care au şi fost acceptate de redactorii site-ului nostru.

Ce înseamnă asta: în ultima vreme toate site-urile folosesc un atribut numit „nofollow” pe linkurile pe care le fac manual sau automat către alte site-uri. Asta înseamnă că dacă menţionezi un link care să fie afişat atunci când publici comentarii pe acel site, în cel mai bun caz ai putea obţine câteva click-uri de la cei care sunt provocaţi de numele tău. La noi, cu DoFollow pe linkuri, anunţăm Google şi alte motoare de căutare că pot să urmărească linkurile către site-urile care au linkuri la noi, şi că suntem dispuşi să „votăm” link-urile respective şi să le transferăm din PageRank-ul propriu.

De ce facem asta: fiindcă ne interesează mai mult să vă stimulăm să participaţi la discuţii decât să nu ne pierdem „faţa” în faţa motoarelor de căutare. Oricum, vom filtra cu mare atenţie comentariile, aşa cum am explicat mai jos.

Deci: dacă ai un site şi vrei să beneficiezi de promovarea indirectă pe care ţi-o oferă apariţia unui link către site-ul tău, link care transferă PageRank, poţi deveni un participant activ la discuţiile de sub materialele pe care le publicăm şi începând cu al şaselea comentariu acceptat pe site, link-urile care sunt create automat pe numele pe care îl foloseşti pentru comentarii nu vor mai purta atribului nofollow, astfel încât pagina noastră va transfera o parte din PageRank către pagina pe care o declari în profilul tău ca fiind pagina ta. PageRank-ul este parametrul prin care Google acordă o greutate mai mică sau mai mare fiecărui link publicat pe web. Zona.Ro are în acest moment PageRank 4.

Atenţie însă: nu vom accepta comentarii fără substanţă, publicate doar pentru a atinge numărul minim şi a primi liber la linkuri. Comentariile trebuie să fie la obiect şi substanţiale. Dacă la un articol nu ai mare lucru de spus, mai bine aştepţi un alt articol, pe care poţi exprima o părere avizată, şi postezi abia atunci.

 

Mulţumim tuturor şi sperăm ca materialele pe care le publicăm să vă fie utile. 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eight − one =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.