Articole

Cele mai multe device-uri Android rulează versiunea 2.2

Versiunea 2.2 de la Android este cea mai des întâlnită versiune de Android pe device-urile portabile care sunt în prezent în activitate, cu 64.6% pondere din total. Informaţia e furnizată de revista online „The H”, dedicată universului open-source, care la ultimul recensământ raporta un procent de 51.8% pentru versiunea 2.2 în Ianuarie 2011.

Modificările vin din upgrade-uri de la versiunea 2.1 (care a scăzut ca pondere de la 35.2% la 21.2%), iar versiunea 2.3 a crescut de la 04% în ianuarie la 9.2% în prezent.

Android 3 a apărut şi el în statistici, cu 0.6% din total, aici fiind vorba evident doar de tablete, care rulează Android 3.0 sau Android 3.1. În acest moment doar câteva tablete rulează deja 3.1, printre ele numărându-se Motorola Xoom şi Asus Transformer.

Următoarea versiune de Android, cu nume de cod „Ice Cream Sandwich” este aşteptată spre finalul acestui an. Lucrurile par să se fi aşezat în universul Android, cu versiuni noi care apar pe cicluri mai lungi de timp, asta însemnând că platforma a ajuns la maturitate şi că noile actualizări sunt mai stabile şi mai uşor de adoptate pe o gamă mai largă de device-uri.