Articole

Provocarea filmului scurt cu Olympus PEN E-PL2

La festivalul de film Vail, desfăşurat recent, Olympus a lansat o provocare către 20 de echipe de tineri producători de film. Concursul a constat în a filma şi a edita un scurtmetraj folosind numai camera Olympus PEN E-PL2 şi lentilele disponibile pentru aceasta, o metodă foarte eficientă de a demonstra de ce e în stare acest model din seria de camere high-end de la Olympus. Pentru ca lucrurile să nu fie uşoare, au existat reguli suplimentare care au forţat producătorii să folosească doar efectele artistice disponibile pe cameră sau să includă logo-urile festivalului şi a producătorului camerei.

Printre participanţi s-a numărat şi Ryan Dunn, cu un film despre concurenţa dintre snowboard-eri şi schiori, însă filmul n-a fost acceptat în concurs, nefiind finalizat înainte de termenul limită. Cu toate acestea filmul a fost prezentat în cadrul festivalului, iar noi vi-l prezentăm aici:

Câştigători au fost fraţii Lottimer de la Bujin Productions, care au filmat chiar în orăşelul Vail, impresionând trecătorii cu o demonstraţie de profesionalism pe parcursul filmărilor. Materialul lor a convins prin realizările şi calitatea filmărilor dar şi montajul exact şi creativitatea pe care au arătat-o în post-producţie. Filmul câştigător a fost „Running Colors”.

Pentru cei care sunt interesaţi de această cameră, ea este deja disponibilă în magazine şi în România, la preţuri în jurul valorii de 3200 RON.