Articole

5 locuri de unde să faci video streaming live gratuit

Ai fost aseară la concertul AB4 reunion şi ţi-ai fi dorit să poţi să faci mai mult decât să faci poze cu telefonul mobil? Ai fi vrut să filmezi cu noul tău telefon Android şi să faci streaming în acelaşi timp pentru ca şi amicii tăi din Galaţi şi din Roma să simtă că sunt la eveniment? Ei bine s-ar putea să nu fie atât de imposibil pe cât părea ultima dată când te-ai gândit la asta.

Sanjeev Mishra de la Internet Techies a compilat o listă cu câteva servicii online care îţi permit să îţi urci materialele video direct de pe telefoane şi camerele portabile, dar mai important, servicii care îţi permit să faci streaming live de la diverse evenimente.

Şi cum Google şi Apple au intrat pe piaţa de web TV şi par să se înfigă destul de bine, am putea anticipa că live video streaming-ul ar putea fi următoarea marea şmecherie în materie de ce e cool pe net. Poţi să faci streaming direct, cu o cameră legată la net, sau să îţi faci propria emisiune tv, chiar live, dacă investeşti un pic mai mult. Şi se pare că poţi începe să faci stream live fără prea mari investiţii. Cu un telefon care are o cameră bunicică şi hardware mai serios pe partea de compresie video, mai ai nevoie de internet 3G sau Wi-Fi dacă e disponibil în locaţie, şi eşti pregătit să faci streaming.

www.ustream.tv

Cu cea mai mare bază de utilizatori şi cele mai multe afişări, USTREAM este printre leaderii de azi ai domeniului. Ai opţiuni de social networking şi o platformă pentru sharing de video live.

www.livestream.com

Un alt serviciu bine construit şi întreţinut de unde poţi emite live video. În plus, poţi vedea live câţi spectatori ai.

Justin.tv

Serivicu folosit de multe posturi de radio şi de canale video particulare.

Qik.com

O platformă pentru live video streaming şi pentru video chat, funcţională atât pe telefoane Android cât şi iPhone

Stickam.com

CES 2011 e unul din evenimentele care a avut stream live pe stickam. Tot acolo poţi merge şi pentru a-ţi seta stream-uri pentru propriile evenimente.

Alte 5 site-uri cu aceleaşi facilităţi sunt BambuserFixwagonBlogTVMyshowroom.tvVokle , site-uri care îţi oferă posibilitatea să faci live video streaming dacă ai un calculator cu o cameră conectată sau chiar de pe telefoane mobile.

Eşti printre cei care a încercat una dintre aceste platforme sau una despre care nu am discutat aici? Dacă da, împarte informaţia cu noi pentru un viitor review al celor mai importante facilităţi ale acestor platforme.