Articole

Dell anunţă tabletele Android şi Windows de 10″

După ce în februarie au apărut pe net zvonuri legate de aceste două tablete Dell, iată că pe final de Aprilie 2011, Dell dezvăluie specificaţiile şi datele de lansare pentru aceste două tablete de 10 inch.

Pentru a nu supăra pe nimeni, Dell prezintă împreună cele 2 tablete, una bazată pe Windows 7 şi cealaltă rulând Android. Tableta Windows rulează pe noile chip-uri Intel Oak Trail, iar tableta Android vine cu Android 3.0 cu un chip Tegra T25. Să le luăm pe rând:

Tableta pe platformă wintel se va numi Latitude ST şi va avea o rezoluţie de 1366 x 768 pixeli, 2GB de RAM, un SSD care poate ajunge la 128GB, GPS, accelerometru, camere video pe faţă şi pe spate, o baterie suficientă pentru 8 ore de lucru şi ieşire video 1080p, care se presupune că este o ieşire video HDMI.

Streak Pro, care va rula Android, optează pentru un ecran de 1200×800 şi vine cu aceleaşi 2 camere video cu 2 microfoane pentru chat video, la care se adaugă un chipset pentru acces wireless de bandă largă încă nespecificat. Interfaţa grafică va fi Stage UI de la Dell ce va rula, aşa cum am menţionat pe Android Honeycomb, însă depinde de utilizatori să decidă dacă Stage UI este sau nu un lucru bun pentru această tabletă.

Nu se cunosc încă detalii legate de preţ, dar zvonuri credibile par să indice că Streak Pro va veni în iunie 2011 urmată de Latitude XT3 în iulie 2011 şi de Latitude ST în octombrie.