Articole

Yahoo lansează un telefon Android în Japonia

Deși pare surprinzător ca Yahoo să lanseze un telefon pe platforma celui mai mare concurent al său din domeniul căutării web, lucrurile nu stau chiar așa. Yahoo domină căutările web în Japonia și este cel mai mare site din Japonia.

Având în vedere că sistemul de operare Android capătă o popularitate din ce în ce mai mare, pare chiar o idee foarte bună ca Yahoo să lanseze un telefon propriu bazat pe Android pentru a păstra avansul pe care îl are față de Google pe parte de căutare web și pentru a evita astfel migrare unui utilizator de la Yahoo la Google odată cu achiziționare unui terminal care rulează pe Android.

Telefoanele ce urmează a fi lansate foarte curând vor fi fabricate de Sharp și vor avea ecrane LCD de 4 inch cu rezoluție qHD, versiunea Android 2.3, cameră de 8 megapixeli cu senzor CMOS, Bluetooth 3.0, Wi-Fi 802.11 b/g/n, slot de card microSDHC, un tuner TV digital integrat și funcționalitate de e-wallet plus comunicație prin infraroșu, tehnologii care au o dezvoltare particulară în Japonia.

Telefonul va avea preinstalate câteva servicii Yahoo populare în Japonia, cum ar fi Yahoo Japan Home, Yahoo Japan Auctions, Yahoo Luco și așa mai departe, și va fi disponibil începând cu luna Septembrie 2011.

Deși e puțin probabil ca Yahoo să lanseze acest telefon în România, el ar putea fi disponibil pentru comenzi online la un moment dat, cu aceleași servicii preinstalate dar neparticularizate la un anumit teritoriu geografic.

Sharp Aquos SH-12C are camere 3D pe rezoluţie qHD

Şi rulează Gingerbread? Cam asta e întrebarea zilei pentru orice nou smartphone anunţat pentru perioada următoare. Oricum, LG Optimus 3D şi HTC EVO 3D, celelalte 2 telefoane de pe piaţă desemnate 3D, au primit un nou partener în domeniu.

Procesorul Qualcomm MSM8255 de 1.4GHz din interior va avea destul de mult de lucru cu cele 2 camere de 8 megapixeli fiecare, iar rezoluţia qHD (540×960) nu face altceva decât să ţină pasul cu ultimul model de la HTC, cu toate că ecranul de 4.2inch capabil de afişare 3D oferă o densitate mai mare a pixelilor şi mai puţin spaţiu efectiv pentru atingere.

Sistemul de operare va fi Android 2.3 cu câteva customizări specifice, iar pe partea de 3D telefonul se laudă cu înregistrare video la 720p.

Sharp a planificat lansarea pentru Japonia, pe 20 Mai 2011, în timp ce restul lumii poate să mai aştepte.

Samsung Infuse 4G: un Android spectaculos

Un ecran spectaculos de 4.5inch, un procesor spectaculos de 1.2GHz, 4G pe anumite reţele, calitate spectaculoasă a materialelor folosite, un telefon care ar fi putut să fie următorul telefon Nexus. Experienţa pe partea de touch-screen pare să fie mai bună decât la Samsung Galaxy şi chiar mai bună decât la Google Nexus S.

Pe partea de specificaţii, procesorul de 1.2 GHz îl face cel mai rapid smartphone cu Android de până acum, ecranul este un nou Super AMOLED Plus, şi are într-adevăr ceva în Plus faţă de predecesorul  Super Amoled, fiindcă afişează mai mulţi subpixeli pe fiecare pixel, conectivitatea este 4G, un aspect care chiar dacă deocamdată nu te ajut prea mult la noi, nu strică să fie acolo.

Printre posibilele probleme ar putea fi viaţa bateriei, care cu un ecran aşa mare de dus în spate ar putea fi redusă, dar din teste nu a reieşit încă nimic foarte concret.

Smartphone-ul vine cu Samsung TouchWiz UI pe o platformă Android încă necunoscută ca versiune, dar dacă ar veni din fabrică cu Android 2.3 nu s-ar supăra nimeni.

HTC Desire HD şi Incredible S trec la Gingerbread

Veşti bune pentru utilizatorii HTC care s-au abonat la un HTC Desire HD sau un HTC Incredible S pot să răsufle uşuraţi. HTC îşi respectă blazonul şi se află printre primii producătorii care îşi actualizează versiunea de Android la ultimul update existent, Android 2.3 Gingerbread.

Update-urile sunt disponibile ca download-uri OTA de 100MB, deci a venit momentul să încărcaţi telefoanele la maxim, să vă faceţi un backup la datele de pe ele şi să purcedeţi la upgrade. Evident varianta recomandată este printr-o conexiune Wi-Fi, fiindcă în lipsa unui abonament de date nelimitat cei 100MB s-ar putea să vă epuizeze tot traficul pentru luna în curs.

Rămân încă în urmă HTC Desire Z şi HTC Desire, dar ne aşteptăm ca şi aceste telefoane să primească update-ul în câteva zile, deci rămâneţi pe recepţie.

 

Google Talk actualizat cu Video Chat pe Android

Dacă aveţi un telefon Android, folosiţi Google Talk şi aveţi un abonament decent de date sau acces la o reţea wireless, vă recomandăm să actualizaţi aplicaţia Google Talk şi să beneficiaţi de noua facilitate de Video Chat pe care o oferă acum Google. Asta practic înseamnă că atunci când aveţi la îndemână o reţea wireless puteţi să staţi de vorbă folosind atât audio cât şi video cu amicii voştri care au aceleaşi dotări sau care se află la un calculator fără să mai plătiţi costul apelului, mai ales că vorbim de un apel video.

Toate telefoanele Android vor putea fi folosi Google Talk cu video dacă şi conexiunea de date o permite. Trebuie menţionat că este vorba de telefoane care rulează Gingerbread 2.3+, opţiunea urmând să fie activată automat odată cu update-ul la Gingerbread 2.3.4.

Cei care au alte versiuni mai vechi vor primi de asemenea această facilitate, dar Google nu a menţionat încă un calendar.

Tableta Android HTC Flyer în Europa şi US

Dacă cele mai multe dintre gadget-urile care apar pe piaţă sunt lansate întâi în US, cu HTC Flyer lucrurile stau invers: prima tabletă Android de la HTC va fi lansată pe 9 mai 2011 în Europa, urmând ca ceva mai târziu aceasta să fie disponibilă şi în Statele Unite. Desigur, preţul minim HTC Flyer pentru Europa este de 600 Euro în timp ce estimarea de preţ pentru US este de 500 USD. Diferenţa ar fi disponibilitatea 3G faţă de versiunea WiFi only, dar platforma este aceeaşi: procesor Qualcomm de 1.5Ghz, ecran de 7 inch 1024×600, HTC Sense UI 3.0 şi deocamdată doar Android 2.3 Gingerbread, dar producătorul promite că Android 3.0 Honeycomb va urma la scurt timp după lansare.

 

Noutăţi în tehnologie la China Customer Electronics Fair

Pe 8 aprilie a început la Shenzhen Exhibition Center China Customer Electronics Fair, unul din cele mai importante târguri de tehnologie şi electronice din China.

Am selectat aici câteva gadeget-uri care au fost prezentate la târg, majoritatea în domeniul tablet-PC-urilor, tabletelor şi echipamentelor portabile.

Primul este un tablet PC cu CPU Marvell şi care rulează Android 2.2. Pe carcasa alba care nu arată aşa de rău sunt integrate un slot pentru card 3G şi mufă RJ45 pentru conectare directă la reţea.

Un tablet PC de la Archos, cu ecran de 4.3inch disponibil şi cu ecran de 3.2 şi 2.8 inch, la un preţ mai mic decât un iTouch.

Urmează un tablet PC cu ecran de 10.1 inch, care este acum la mare modă datorită posibilităţi de a rula şi Android 2.2 printr-un sistem de dual-boot.

A fost prezent şi un mini PC cu tastatură completă care e gândit ca un PC portabil pentru business use.

Un alt mini PC, din nou pe alb, vine cu mufă de conectare HDMI, dar nu e clar dacă e vorba de conectare HDMI dinspre sau spre un alt device/monitor.

Un alt tablet PC gândit pentru jocuri, vine echipat cu CPU Atom şi are forma unui PSP.

Cu acest device apare şi conceptul de mini-netbook, de parcă netbook-ul nu era suficient de mic, şi este echipat cu un CPU Atom, sub un ecran de 5″.

O alta tabletă super-simplă, cu o ramă un pic cam mare după părerea noastră, vine cu un CPU bazat pe A9 şi cu sistem de operare Android 2.3.

Printre concluziile celor care au fost la faţa locului se numără faptul că tablet pc-urile de dimensiuni mari încep să devină populare, deşi există un număr mare de tablete de orice dimensiuni. Un alt highlight ar fi tabletele care sunt capabile de dual-boot, aşa că se pare că nu suntem gata încă să renunţăm complet la Windows.