Articole

Facebook incheie colaborarea cu Bing

Desi nu este clar cine a rupt relatia de peste 2 ani, stim cu siguranta ca Facebook nu mai foloseste Microsoft Bing pentru cautarile sale. De asemenea, stim ca Facebook nu a aratat niciodata ad-uri Bing, acest lucru putand fi un motiv pentru incetarea colaborarii. Desi sunt speculatii, nu se stie cat trafic a primit Microsoft in urma parteneriatului.

fb-logoVarianta 1:
Cota de piata a cautarilor Bing este ~20%, ceea ce este o cifrat semnificativa dar nu destul pentru a face Bing profitabil.
Astfel, daca Microsoft platea Facebook pentru a folosi search-ul lor, incheierea contractului va rezulta intr-o modalitate usoara de a economisi bani.

bing-logo-icon-1106010937Varianta 2:
Reuters suspect
eaza ca Mark Zuckerberg intentioneaza sa dezvolte propriul motor de cautare, cumuland intreaga baza de date Facebook. Daca acest lucru se dovedeste a fi adevarat, atunci este probabil ca Facebook sa-i fi „dat papuci” lui Bing. Cei de la Yahoo nu au fost deloc multumiti cu rezultatele parteneriatului cu Bing, deci este posibil ca Facebook sa fi renuntat la serviciile lor, pentru simplu motiv ca nu este un serviciu bun.

Pentru moment, Facebook inca nu are o solutie viabila pentru web search la fel cum Google nu are o solutie viabila pentru un social network.

Detalii despre update-ul Windows Phone 7

Următorul update pentru Windows Phone 7 (WP7), cu nume de cod Mango pare să fie destul de zemos, dacă e să ne luăm după informaţii care s-au scurs de la Microsoft cu privire la acest update.

Era cunoscut deja că Mango va aduce multitaskin-ul ca facilitate importantă pe WP7, dar se pare că mai există şi alte noutăţi interesante la WP7.5

O noutate ar fi Bing Vision, care este o clonă a lui Google Goggles, un utilitar care permite scanarea şi căutarea printre coduri de bare, DVD-uri, coperţi de carte, texte şi aşa mai departe.. Nu e clar dacă va exista o integrare între acest tool şi alte unelte, cum e Bing Search, eventual cu posibilitatea de traducere, dar oricum, o unealtă interesantă pe care să o ai la îndemână.

Urmează apoi o altă clonă a unui serviciu Google, Bing Audio, care reproduce facilităţile lui Shazam. În caz că nu ştiţi Shazam, e un progrămel care recunoaşte melodia care se aude în acel moment în încăpere şi îţi spune toate informaţiile de care ai putea avea nevoie despre piesă. Originalul Shazam este destul de precis, recunoscând majoritatea pieselor care îi sunt prezentate.

Nu în ultimul rând trebuie amintit Bing Maps cu navigare pas-cu-pas. Alte facilităţi noi ar putea fi suport integrat pentru podcast-uri şi opţiunea de speech-to-text pentru SMS-uri.

Nu putem să nu remarcăm că, cu mici excepţii, toate noutăţile pe care le introduce Microsoft sunt aplicaţii cu istorie lungă pe alte platforme, dar chiar şi aşa, mai bine mai târziu decât niciodată.