Articole

Laptop pentru Jocuri: Asus ROG G73Jh

Laptopul Asus ROG G73Jh, anunţat de Asus în Ianuarie, este un laptop gândit pentru jocuri care vine cu un ecran de 17inch şi specificaţii hardware destul de interesante. Asus spune că design-ul acestui laptop a fost inspirat de avionul de luptă  Lockheed F117A, dar din poze nu reiese foarte clar care sunt aspectele comune.

Specificaţiile acestui laptop, conform producătorului, sunt următoarele:

Asus ROG G73Jh Gaming Laptop
17.3 inch full HD display @ 1920×1080 pixels
Intel Core i7 720QM @ 1.6GHz (4 cores, 8 threads) Turbo Boost up to 3.33GHz
8GB DDR3 RAM (4 x 2GB)
ATI Radeon HD 5870 1GB RAM
1 TB SATA HDD (2x500GB)
Blu-Ray Drive
DVD Super Multi
Bluetooth 2.1
WiFi 802.11 b/g/n
4 USB 2.0 ports
HDMI port
SD card reader
2MP webcam
8-cell 5200mAh Li-Ion battery
Windows 7 Ultimate

Denumirea ROG este alocată gamei de device-uri Republic of Gamers, un sub-brand dedicat împătimiţilor de jocuri pe calculator, dar nu ne e este foarte clar de ce un gamer ar alege să plătească semnificativ mai mulţi bani pentru a avea un laptop de 17inch, care nu e foarte portabil, în loc de un desktop ceva mai configurabil şi cu siguranţă mai ieftin la aceleaşi caracteristici.

Wii 2, o consolă HD de la Nintendo?

În condiţiile în care pe piaţa de console nimeni nu a mai lansat o platformă nouă din 2006, vestea că Nintendo ar putea lansa (chiar dacă doar în 2012) următoarea ediţie a mult-apreciatei console Nintendo Wii ar putea genera destul de multă agitaţie pe piaţa jocurilor de consolă.

Într-adevăr, Microsoft a reuşit să mai anime lucrurile şi să mai fure din piaţă odată cu lansarea Kinect pentru Xbox 360, iar Playstation 3 pare că abia a fost lansată, dar Wii are totuşi o vârstă venerabilă, iar Nintendo pare că va scădea preţurile luna viitoare, deci zvonul ar putea fi destul de adevărat. Mai mult, în piaţă se vehiculează informaţia că dezvoltatorii de jocuri deja au avut sneak-peak la facilităţile noi console, astfel încât la lansare să existe deja un număr rezonabil de jocuri disponibile.

Nu este deloc clar cum va fi denumită consola (Wii 2, Wii HD, Wii 360 sau poate chiar Wii NT sau Wii NG) dar ne aşteptăm ca detalii mai amănunţite să apară chiar mai devreme de iunie. Pe piaţa liberă a zvonurilor se mai vorbeşte de integrarea unui sistem Blu-Ray în noua consolă, dar ne aşteptăm ca Nintendo să vină cu o nouă surpriză inovativă.

Între timp, nu ezitaţi să ne spuneţi în comentarii care este consola voastră favorită şi jocurile pe care le-aţi jucat cel mai des.