Articole

Samsung Galaxy R anunţat oficial

Samsung Galaxy R este fratele mai mic al lui Samsung Galaxy SII şi se află deja în vânzare în Europa, chiar dacă în România nu se ştiu prea multe lucruri despre el. Fiindcă încă nu l-am testat nu vă putem spune decât că e vorba de terminalul care se zvonea că se va chema Galaxy Z, că e un pic mai gros decât S2, având o carcasă metalică, şi că are un procesor Tegra 2 şi o cameră video cu senzor ceva mai mic.

În ce priveşte preţul, Samsung Galaxy R ar trebui să se vândă şi în România sub preţul unui Galaxy SII

Specificaţiile sunt următoarele:

  • 4.2″ SC-LCD capacitive touchscreen @ 480 x 800 pixels
  • Dual-core 1GHz ARM Cortex-A9 processor
  • Nvidia GeForce GPU, Tegra 2 chipset
  • 1GB RAM, 2GB ROM
  • 8GB storage
  • up to 32GB via microSD card
  • 5MP auto-focus camera with LED flash
  • 1.3MP front-facing camera
  • 720p video recording
  • WiFi 802.11 b/g/n
  • Bluetooth 2.1 with A2DP
  • GPS with aGPS support
  • FM radio
  • Li-Ion 1650mAh battery
  • Android 2.3.3 Gingerbread

 

Samsung Galaxy Tab trece la Android 2.3.3 Gingerbread

Samsung a început ieri să distribuie update-ul la Android 2.3.3 Gingerbread pentru tabletele Samsung Galaxy Tab. Update-ul începe cu utilizatorii de pe piaţa italiană, dar cei care doresc să o ia înaintea valului oficial de update pot să meargă pe forumuri şi să încerce o instalare manuală. Vom reveni cu detalii.

Android 2.3.3 pentru Samsung P1000 Galaxy Tab

Cu toate că Samsung s-a concentrat pe produsele de top din gama tabletelor, mai precis Samsung Galaxy Tab 8.9 şi Galaxy Tab 10.1, e bine că Samsung nu i-a ignorat pe cei care au susţinut business-ul încă de lansarea primelor tablete, care au apărut de luni bune pe piaţă şi carear putea să nu fie capabile de Android 3.

Samsung P1000 Galaxy Tab primeşte deci un update major la Android 2.3.3 Gingerbread. Tableta de 7inch descarcă deja update-ul în versiunea nebranded a tabletei, dar probabil şi tabletele care au fost vândute de operatori vor fi actualizate în curând.

Aşa cum spuneam au existat zvonuri cum că Samsung P1000 nu va putea ajunge niciodată la Android Honeycomb, deci acest update ar putea să fie maximul de upgrade pe care îl mai primeşte această tabletă de 7inch, dar având în vedere că tableta se vinde sub 350USD în US dealul nu e chiar aşa de prost.

Pe de altă parte HTC a anunţat că HTC Flyer ar putea să primească un update la Honeycomb în curând, aşa că mitul care spune că e o problemă de licenţă ca tablete 2.x să nu poată fi upgradate la Honeycomb să fie exact asta: un mit.

HTC Desire HD şi Incredible S trec la Gingerbread

Veşti bune pentru utilizatorii HTC care s-au abonat la un HTC Desire HD sau un HTC Incredible S pot să răsufle uşuraţi. HTC îşi respectă blazonul şi se află printre primii producătorii care îşi actualizează versiunea de Android la ultimul update existent, Android 2.3 Gingerbread.

Update-urile sunt disponibile ca download-uri OTA de 100MB, deci a venit momentul să încărcaţi telefoanele la maxim, să vă faceţi un backup la datele de pe ele şi să purcedeţi la upgrade. Evident varianta recomandată este printr-o conexiune Wi-Fi, fiindcă în lipsa unui abonament de date nelimitat cei 100MB s-ar putea să vă epuizeze tot traficul pentru luna în curs.

Rămân încă în urmă HTC Desire Z şi HTC Desire, dar ne aşteptăm ca şi aceste telefoane să primească update-ul în câteva zile, deci rămâneţi pe recepţie.

 

Google Talk actualizat cu Video Chat pe Android

Dacă aveţi un telefon Android, folosiţi Google Talk şi aveţi un abonament decent de date sau acces la o reţea wireless, vă recomandăm să actualizaţi aplicaţia Google Talk şi să beneficiaţi de noua facilitate de Video Chat pe care o oferă acum Google. Asta practic înseamnă că atunci când aveţi la îndemână o reţea wireless puteţi să staţi de vorbă folosind atât audio cât şi video cu amicii voştri care au aceleaşi dotări sau care se află la un calculator fără să mai plătiţi costul apelului, mai ales că vorbim de un apel video.

Toate telefoanele Android vor putea fi folosi Google Talk cu video dacă şi conexiunea de date o permite. Trebuie menţionat că este vorba de telefoane care rulează Gingerbread 2.3+, opţiunea urmând să fie activată automat odată cu update-ul la Gingerbread 2.3.4.

Cei care au alte versiuni mai vechi vor primi de asemenea această facilitate, dar Google nu a menţionat încă un calendar.

Tableta Android HTC Flyer în Europa şi US

Dacă cele mai multe dintre gadget-urile care apar pe piaţă sunt lansate întâi în US, cu HTC Flyer lucrurile stau invers: prima tabletă Android de la HTC va fi lansată pe 9 mai 2011 în Europa, urmând ca ceva mai târziu aceasta să fie disponibilă şi în Statele Unite. Desigur, preţul minim HTC Flyer pentru Europa este de 600 Euro în timp ce estimarea de preţ pentru US este de 500 USD. Diferenţa ar fi disponibilitatea 3G faţă de versiunea WiFi only, dar platforma este aceeaşi: procesor Qualcomm de 1.5Ghz, ecran de 7 inch 1024×600, HTC Sense UI 3.0 şi deocamdată doar Android 2.3 Gingerbread, dar producătorul promite că Android 3.0 Honeycomb va urma la scurt timp după lansare.

 

Gingerbread pentru Samsung Galaxy S

Samsung s-a ţinut de cuvânt şi a dat drumul al update-uri pentru Android-ul de pe Samsung Galaxy S, care acum poate rula Android 2.3.3 Gingerbread. Şi cum Aprilie e lună la fel de bună ca oricare alta pentru acest gen de noutăţi, cei de la HTC se pregătesc şi ei să dea drumul la Gingerbread pentru familia de telefoane Android HTC Desire.

Serverele Kies de la Samsung au fost deja pornite, iar Gingerbread a fost deja făcut disponibil pentru ţările nordice, Olanda şi Germania, cu celelalte ţări din Europa, incluzând Europa de Est şi România programate pentru următoarele zile.

Samsung are peste 10 milioane de terminale Galaxy S vândute în întreaga lume, şi având în vedere ştirile recente despre fratele mai tânăr cu dual-core al lui Galaxy S, care se pregăteşte de lansare, acest update nu face altceva decât să mai dea un mic avânt acestui telefon atât de răspândit la nivel mondial.

Nu avem încă nici o confirmare că Gingerbread pentru Android 2.3.3 se propagă în România, dar aşteptăm de la voi să ne confirmaţi când se întâmplă.

Flash 10.2 pe Android, în curând video playback 720p

Adobe lansează astăzi Flash 10.2 pe Android Market pentru device-uri care rulează pe Froyo, Gingerbread şi Honeycomb. Printre calităţi se află performanţă mai bună pentru Android 2.2 şi 2.3, utilizare mai eficientă a bateriei pentru Android 3.0 şi alte îmbunătăţiri minore, unele de securitate. Flash10.2 pare să ţină cont acum şi de disponibilitatea procesoarelor dual-core.

Deocamdată se pare că acest update nu va face posibilă rularea de clipuri youtube la 720p, dar se pare că pe un Motorola Xoom clipurile la 480p sunt relativ viabile, cu toate că pe Xoom există Tegra 2 care are decodare hardware destul de avansată. Adobe spune că deocamdată accelerarea hardware nu este activată dar că în curând va fi perfectutilizabilă. Aceeaşi situaţie şi în privinţa utilizării touch-screen-ului atunci când dai play unui clip, care acum funcţionează numai atunci când clipul rulează full-screen.

Dacă l-aţi încercat deja şi ne puteţi împărtăşi impresiile voastre aşteptăm comentarii.

Android peste tot, inclusiv în Xtreamer PVR, cu Froyo

Xtreamer Prodigy PVR Media Player se anunţă ca unul din cele mai aşteptate produse ale lui 2011.  Dacă aţi tot aşteptat să vedeţi care e cel mai bun media player pe care l-aţi putea instala sub LED-ul  enorm din LivingRoom, probabil acesta este modelul pe care-l aşteptaţi.

xtreamer pvr android

Xtreamer PVR vine cu un exterior la fel de incitant ca şi fratele mai mic şi cu aproximativ aceleaşi specificaţii, dar cu un chip grafic SMP8656 de la Sigma Designs utilizat pentru grafică 3D de înaltă rezoluţie, un tuner dual opţional şi cu Android 2.2.

Aşteptările sunt ca Xtreamer PVR să meargă în tandem suficient de bine cu Froyo pentru ca acest gadget să devină un best-seller, iar ulterior poate va fi ugradabil şi la versiunile ulterioare de Android, cum sunt GingerBread şi Honeycomb, dar nu putem garanta nimic în privinţa asta.

xtreamer pvr android

Sony Ericsson XPERIA mini2, noutăţi şi poze

Amicii de la eSato au pus mâna pe o fotografie a unui nou terminal Android de la Sony Ericsson, XPERIA mini2, care pare să fie cel mai compact Android din portofoliul companiei, împachetat într-o carcasă albicioasă destul de interesantă. Telefonul face parte din seria de 4 noi terminale pe care Sony Ericsson vrea să le lanseze în acest an.

Deşi cei de la GSM Arena nu au reuşti să obţină şi specificaţii odată cu fotografia, aceasta pare să sugereze că noul XPERIA mini2 o să fie asemănător cu XPERIA mini pro2 dar fără tastatură. Asta înseamnă un ecran HVGA de 3″ şi un procesor destul de capabil ascuns sub capac. Se pare că micuţul XPERIA este probabil să ruleze Android 2.3 Gingerbread la lansare, rulând pe un procesor Snapdragon de 1GHz şi un procesor grafic GPU Adreno 205.