Articole

iPad2 disponibil în alte 25 de ţări, dar nu şi în România

La 2 săptămâni după lansarea din Statele Unite, Apple anunţă că iPad 2 va fi lansat vineri în magazinele din alte 25 de ţări: Australia, Austria, Belgia, Canada, Cehia, Danemarca, Elveţia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Italia, Luxemburg, Mexic, Noua  Zeelandă, Norvegia, Olanda, Polonia, Portugalia, Spania, Suedia, U.K.

Le-am aşezat în ordine alfabetică în această listă ca să fie clar: România nu se află printre cele mai importante 25 de ţări targetate de Apple ca pieţe semnificative de desfacere, deşi România are şi ea numărul ei de hardcore fans ai produselor Apple.

Oricum, observăm că iPad 2 poate fi cumpărat destul de uşor la o vizită în Austria, Cehia Italia sau chiar Ungaria, aşa că aşteptăm de la voi primele rapoarte cu privire la versiunea de iPad 2 pe care v-aţi decis să o cumpăraţi din ţările vecine.

Din comunicatul de presă al celor de la Apple mai aflăm că iPad 2 va fi disponibil din Aprilie şi în Hong-Kong, Corea, Singapore şi alte câteva ţări din Aprilie, dar probabil că România se află în categoria „many more countries arround the globe” unde iPad 2 va ajunge în lunile ce vor urma acestei lansări.

Google lanseaza programul pentru certificarea in Apps

Google a lansat un program ce va confirma atat pregatirea angajatilor reseller-ilor de Google Apps cat si cunostintele si experienta acestora. Programul de certificare va functiona pe baza insignelor (badges) in diferite domenii de expertiza: de la tech suppport pana la implementare de software.

Toate materialele de pregatire, inclusiv ghidurile de studiu sunt oferite doar in engleza, dar aceasta raza urmeaza sa fie marita curand. Acest program este rezultatul cererii unei certificari atat din partea clientilor App cat si a reseller-ilor. Partenerii care doresc aceasta certificare trebuie sa cumpere o camera de 45$ si sa plateasca 100$ pentru fiecare persoana care sustine testul.

Dupa obtinerea certificarii, specialistii IT vor trebui sa participe la un numar minim impus de cursuri si prezentari online. Google va tine „prezenta” si testul va trebui sustinut in fiecare an. Certificarea este targetata atat asupra partenerilor Google cat si a companiilor care vor sa aiba garantia ca angajatii sunt calificati.

Lenovo va lansa tableta LePad in Iunie


Producatorul chinez Lenovo planuieste sa lanseze tableta LePad in intreaga lume in Iunie, dar va lansa device-ul mai intai in China la sfarsitul lunii Martie, conform purtatorului de cuvant al firmei, Jay Chen. LePad-ul, prima tableta pc de la Lenovo, a fost dezvaluita in Ianuarie in cadrul ” Consumer Electronics Show” in Las Vegas. Calculatorul are un ecran de 10.1 – inch si ruleaza sistemul Android 2.2 pe un procesor Snapdragon Qualcomm de 1.2 GHz.

Lenovo anuntase ca noul device va costa intre 400$ si 450$, dar la acea vreme, compania nu avea siguranta ca va comercializa acest produs in afara Chinei.  Desi acum acest plan a fost confirmat, Jay Chen nu a putut spune ce piete vor fi targetate.

Lenovo este al patrulea cel mai mare producator de PC-uri, dominand piata din China. Recent, are produse in curs de dezvoltare in zonele tabletelor si smartphone-urilor. In urma cu o luna, compania a infiintat o noua unitate de afaceri concentrata pe dezvoltarea acestor tipuri de gadget-uri.

Conform firmei de cercetare Gartner, vanzarile tabletelor vor creste cu 181% in 2011 fata de anul precedent, numarul estimat fiind de 54.8 milioane de unitati. Alti producatori PC cum ar fi Hewlett-Packard, Dell si Acer isi muta atentia spre dezvoltarea tabletelor.

EvoTab TB1, tableta Android de la Evolio

Evolio lansează în februarie în România tableta multimedia ultraportabilă cu sistem de operare Android. Ne bucurăm când un dezvoltator-integrator român vine cu un produs personalizat şi la un preţ acomodat pieţei, aşa că vă invităm să aveţi în vedere această tabletă, chiar dacă, la prima vedere, lipsa unui procesor grafic Tegra va face mai puţin viabilă această tabletă ca opţiune pentru gameri.

Tableta denumită EvoTab TB1 are un ecran touch de 7” (aceeaşi dimensiune cu Galaxy Tab) însă beneficiază de o greutate de numai 360 grame la o grosime de numai 11 mm, ceea ce o transformă în cea mai uşoara şi mai plată tabletă de pe piaţă. Evotab dispune de Conectivitate Internet broadband prin Wi-Fi-ul integrat sau 3G prin conectarea unui modem 3G extern. Bateria este Li-Ion de 4500 mAh, ceea ce îi conferă o autonomie de până la 14 ore de operare.

Tableta este dotata cu procesor ARM 11 la 800 Mhz, accelerometru, card reader micro SD, USB host port, miniUSB, speaker, si stereo audio output. O alta noutate a acestui dispozitiv este echiparea cu un trackball ce confera usurinta si precizie in navigare.

Memoria interna de 4GB poate fi extinsa pana la 36 GB cu card de memorie micro SD. Evotab este capabila sa redea filme HD, sa citeasca ebook-uri si sa ruleze aplicatii precum Skype, MSN, Youtube HD download, Internet browsing, Facebook, e-mail si bineinteles o multitudine de jocuri si aplicatii disponible in Android Marketplace.

Evolio a dezvoltat pentru aceasta tableta un serviciu de stiri in colaborare cu Livenews.ro si Presaonline.com. Stirile sunt transmise in timp real si pot fi citite si in mod offline. De asemenea utilizatorii Evotab beneficiaza gratuit de revista presei nationale si locale.

“Tableta lansata oficial astazi se remarca printr-un excelent raport autonomie/greutate. Desi este mai usoara decat produsele similare ale competitorilor, are cea mai mare autonomie a bateriei Iar prin pretul foarte accesibil ne adresam unui segment de piata inca neocupat. Evolio tinteste o cota de piata de 15 % din piata tabletelor in Romania, estimata pentru 2011 la 50 000 de unitati.“ a declarat Liviu Nistoran, Presedintele Evolio.

Pretul de vanzare al Evotab va fi de 750 RON cu tva inclus. Data lansarii in retele de retail este 15 februarie. Incepand cu 1 februarie se pot lansa precomenzi pe site-ul www.evolio.ro.

Pentru a downloada fisa produsului puteti sa accesati adresa: www.evolio.ro/pdf/evotab.pdf