Articole

SSD de 1 TB la doar 600 USD de la Crucial

crucial-1tb-ssdPrețurile pentru tehnologie scad pe măsură ce produsele noi sunt adoptate mai larg și producătorii îndrăznesc să investească în tehnologie și să treacă la producția de masă. Și de data asta lucrurile s-au întâmplat foarte repede, iar cei de la Crucial au reușit să vină cu un preț de 600 USD pentru un SSD drive de 1TB.

Seria Crucial M500 este disponibilă la capacități de 120GB, 240GB, 480GB și 960GB , și prețuri între $129.99 și $599.99, adică 62 cenți per GB pentru modelul de 960GB.

Trebuie să ținem cont însă că modelul de 120GB din seria M500 are viteza declarată de scriere de doar 130MBps, cel de 240GB ajunge la 250MBps, deci sunt totuși suficient de rapide pentru a înregistra formatul CinemaDNG RAW de la BMCC, una din principalele aplicații ale acestor drive-uri fiind zona multimedia și emebeded devices, unde e nevoie de capacitate mare, fiabilitate și cost bun per Gb.

Dimensiune mai mare, viteză mai mare…

Vestea bună este că SSD-urile de 480GB și de 960GB sunt capabile de o rată de scriere de 400MBps care este suficientă pentru înregistrări RAW.

Dacă aveați vreun dubiu, oricare dintre aceste hard-uri, chiar și cele mai lente, reprezintă un upgrade semnificativ de viteză față de hard-disk-urile pe care probabil le aveți acum pe computerul vostru. Și sunt semne că nu va dura mult până când vom vedea array-uri RAID de 4TB cu SSD și pe care le poți lua cu tine într-un singur buzunar.

Vrei un SSD bun şi ieftin? Corsair Force 3

SSD-urile au luat un avânt tot mai mare în ultima perioadă, în special din momentul în care preţurile nu au mai fost indecente. Avantajele sunt clare: viteză mai mare, niciun zgomot, durată de viaţă la fel de mare sau mare cu o rată de erori mai mică, dimensiune reduse, uşurinţă în instalare, portabilitate şi aşa mai departe.

Preţurile nu sunt încă la nivelul generaţiei anterioare, dispozitivele de stocare cu disc dur rotativ, dar discurile Force Series 3 de la Corsair sunt disponibile acum la preţuri decente:

  • 139$ – 60GB
  • 219$ – 120GB
  • 499$ – 240GB

Caracteristicile lor sunt următoarele: SATA III 6GBps, controller SandForce SF-2281, 550MBps citire, 520MBps scriere, cu 85000 IOPS (operaţiuni de intrare-ieşire pe secundă).

Dell anunţă tabletele Android şi Windows de 10″

După ce în februarie au apărut pe net zvonuri legate de aceste două tablete Dell, iată că pe final de Aprilie 2011, Dell dezvăluie specificaţiile şi datele de lansare pentru aceste două tablete de 10 inch.

Pentru a nu supăra pe nimeni, Dell prezintă împreună cele 2 tablete, una bazată pe Windows 7 şi cealaltă rulând Android. Tableta Windows rulează pe noile chip-uri Intel Oak Trail, iar tableta Android vine cu Android 3.0 cu un chip Tegra T25. Să le luăm pe rând:

Tableta pe platformă wintel se va numi Latitude ST şi va avea o rezoluţie de 1366 x 768 pixeli, 2GB de RAM, un SSD care poate ajunge la 128GB, GPS, accelerometru, camere video pe faţă şi pe spate, o baterie suficientă pentru 8 ore de lucru şi ieşire video 1080p, care se presupune că este o ieşire video HDMI.

Streak Pro, care va rula Android, optează pentru un ecran de 1200×800 şi vine cu aceleaşi 2 camere video cu 2 microfoane pentru chat video, la care se adaugă un chipset pentru acces wireless de bandă largă încă nespecificat. Interfaţa grafică va fi Stage UI de la Dell ce va rula, aşa cum am menţionat pe Android Honeycomb, însă depinde de utilizatori să decidă dacă Stage UI este sau nu un lucru bun pentru această tabletă.

Nu se cunosc încă detalii legate de preţ, dar zvonuri credibile par să indice că Streak Pro va veni în iunie 2011 urmată de Latitude XT3 în iulie 2011 şi de Latitude ST în octombrie.