Articole

TinKode loveşte din nou, un server NASA expus?

La câteva luni după ce un hacker de origine română a expus nişte probleme de securitate ale serverelor Agenţiei Spaţiale Europene, care a recunoscut incidentul, acelaşi hacker anunţă că a intrat pe un server NASA, obţinând acces la informaţii confidenţiale.

Conform declaraţiilor lui TinKode, hacking-ul este un hobby pentru acesta, el neintenţionând să folosească informaţiile obţinute ci doar să atragă atenţia asupra problemelor şi riscurilor de securitate. TinKode anunţă ocazional pe contul său de twitter informaţii despre activitatea sa recentă.

The Register i-a acordat hacker-ului român apelativul „Serial Hacker” într-un articol în care enumeră alte câteva victime ale acestuia: Marina Roială Britanică, MySQL.com.

Într-un interviu recent, TinKode a declarat că odată identificată vulnerabilitatea site-ului NASA care a dus la divulgarea unor imagini nepublicate captate de anumiţi sateliţi de supraveghere ai NASA, hacker-ul român l-a notificat pe webmaster-ul acestui site cu privire la aceasta problemă şi nu există suspiciuni cu privire la alte activităţi maliţioase pe serverele acestora.