Android 2.2 Froyo în continuare cel mai utilizat

Conform datelor publicate de Google la finalul lui Iulie 2011, versiunea 2.2 continuă să domine peisajul sistemelor de operare pentru terminale mobile Android. Android 2.2, cu numele de cod Froyo, rulează  în acest moment pe mai mult de jumătate din numărul terminalelor mobile în folosinţă astăzi, la mai mult de un an după lansarea din Iunie 2010.

Statisticile  raportate de Google se bazează pe informaţiile complete despre device-urile care accesează Android Market pe o perioadă de 2 săptămâni, cifre care chiar dacă nu dau o estimare precisă, pot oferi informaţii destul de corecte, mai ales cu privire la terminalele care sunt chiar folosite activ.

Deşi a fost lansat în Decembrie 2010, ramura Gingerbread a lui Android, cu numere de versiune 2.3.x, rulează totuşi pe aproape un sfert din terminalele active în aceaşi perioadă. Ramura Android 2.1 Eclair a scăzut în statistici, de la 21% cu 2 luni în urmă până la 15% la începutul lui August.

Statistica include şi informaţii despre tabletele bazate pe Android, însă aici lucrurile nu sunt la fel de vesele. Totuşi, având în vedere că următoarea versiune de Android, Ice Cream Sandwhich, va rula atât pe telefoane cât şi pe tablete cu aceaşi versiune, cifrele vor arăta probabil foarte diferit la finalul acestui an. 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × 5 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.