N-am mai ras demult de Apple

Ok. De data asta am ras pentru ca reclama e cu adevarat amuzanta. Fiind fan NBA, stiu cate ceva despre legendarul Kobe Bryant. Cum a ajuns un super-star, batand multe din recordurile NBA, dar si cum in ultimii ani este intr-un declin major.

Kobe Bryant in noua reclama Apple TV

Kobe Bryant in reclama AppleTV alaturi de personajul cu numele „Michael K. Jordan”

Revenind la reclama, aceasta reprezinta „up & down-ul” carierei lui Kobe foarte bine. Pe langa asta, promoveaza si AppleTV. Bravo Apple! 2016, si ati facut un televizor. Iertare! Defapt, ati facut un televizor care are comanda vocala, pentru ca pe asta este pus accentul in reclama.

Dupa incercari in care i-au adus pe Cookie Monster sau chiar pe Taylor Swift in reclame, Apple ataca inima celor pasionati de sport prin Kobe Bryant. Reclama, marketing, promovare:10/10.

Produsul? Ramane de vazut!

Pentru mai multe stiri din domeniul Audio. Foto. Video, urmariti zona.ro

 

Bill Gates bea apa filtrata din fecale umane

Nimeni nu poate spune ca Bill Gates nu este implicat in dezvoltarea sanatatii in tarile in curs de dezvoltare. Cel putin nu dupa clipul prezentat mai sus. In video, Bill Gates bea apa rezultata din procesarea deseurilor (vorbim aici de namol din canalizare dar si de deseuri umane). Scopul este de a demonstra ca tehnologia de procesare a celor de la Janicki Bioenergy functioneaza.

bill gates bea apa purificata

Gates insusi a punctat faptul ca in tarile in curs de dezvoltare, inlaturarea deseurilor este o problema majora care provoaca moartea a sute de mii de copii in fiecare an: ” Daca putem dezvolta moduri sigure si convenabile de a inlatura deseurile umane, putem preveni aceste decese iar mai multi copii vor creste sanatos. ”

Desi procesul nu este unul nou, este eficient. Deseurile suporta un proces de distilare, iar aburul rezultat trece printr-un proces de epurare rezultand apa potabila. Resturile acestui proces sunt ulterior arse, acest pas creand electricitatea care sustine intreaga statie de filtrare. De asemenea, aceasta statie produce curent in exces care poate „fi livrat inapoi comunitatii”.

schema Janicki Omniprocessor

Cifrele sunt destul de convingatoare, acest procesor putand lucra cu deseuri de la 100,000 de oameni si produce peste 80,000 litri de apa potabila pe zi si 250 kw de electricitate.

Inca un proiect foarte bun, foarte promitator, foarte…uman. Asteptam implementarea sa!

Secretul de la Lacul Morii, de la Vodafone

În mod sigur nici marketing-ul nu mai e ce-a fost. Spun asta fiindcă nici o companie mare cum e Vodafone nu pare să mai fie în stare să își gestioneze campaniile de promovare.

Am ajuns azi prin intermediul unei reclame pe site-ul Vodafone, unde, după câteva click-uri, aflu că pot să îmi cumpăr un modem Vodafone 4G LTE și să mă conectez la net mobil cu „viteză maximă de transfer de până la 10 ori mai mare”. Super, mai ales că așteptam ceva de genul ăsta pentru a mă conecta mobil într-o locație fixă!

Plus că sunt în București și dacă undeva merge LTE-ul, ar trebui să meargă în București, nu? Pagina pe care am ajuns e aici: https://www.vodafone.ro/personal/servicii-si-tarife/alege-vodafone/4g-lte/index.htm

vodafone 4g lte

Ca să fiu sigur, înainte să încep să mă interesez cum fac rost de un abonament și modem LTE, mă duc să verific „zona de acoperire”, printr-un link pus la dispoziție în aceeași pagină (și încercuit în captura de mai sus).

Și așa ajung aici https://www.vodafone.ro/acoperire . Selectez conștiincios Acoperire Date 4G LTE și prima impresie este că nu există nicio zonă cu LTE. Mă uit mai atent și descopăr o mâzgă galbenă suprapusă peste hartă, care sugerează că totuși există acoperire 4g/LTE în zona Bucureștiului. De ce spun „în zona” Bucureștiului? Fiindcă nu e în București.

Se pare că Vodafone s-a hotârât să facă disponibilă rețeaua 4G doar în Otopeni, pe niște câmpuri din apropierea Bucureștiului înspre Chitila și Săbăreni și pe mici fâșii de teren între Chiajna și Bolintin Deal.

vf acoperire 4g lte

Sunt sigur că acolo sunt aglomerați toți clienții Vodafone amatori de senzații tari pe net, deși recunosc că ajung și eu deseori în zona Bolintin Vale și abia dacă am semnal de voce, ca să nu vorbim de date. Într-adevăr, e Bolintin Vale, nu e Bolintin Deal!

Ca să nu public un rant aiurea, mă uit cu și mai mare atenție pe un zoom mai aproape de București.

vf acoperire 4g lte 2

Surpriză! Există 4G și în București, dar numai dacă te plimbi cu barca pe Lacul Morii sau pe salba de lacuri din nordul Bucureștiului. Acum se explică și ce căuta acel nene de l-am văzut la teve că alerga disperat pe gheața de pe lacul Morii: semnalul 4G de la Vodafone!

foto credits: ziare.com

foto credits: ziare.com

100 de ani mai târziu

Acum 100 de ani, o revistă de femei încerca să ghicească o parte din progresul pe care omenirea îl va înregistra în următoarea sută de ani.

Chiar dacă deocamdată nu au fost eradicate muștele și țânțarii, iată câteva dintre ideile de atunci care au fost implementate cu brio, unele chiar cu mult timp în urmă:

  • Aer rece și cald pentru apartamente: ați auzit de air condiționat?
  • Vor exista nave aeriene. Adică avioane?
  • Din SUA în Anglia în 2 zile. Cred că se gândeau mai degrabă la 6 ore!
  • Trenuri care merg cu 150 de mile pe oră. Oh da, în Japonia s-a ajuns la peste 180 de mile pe oră/
  • Telefoane în toată lumea. Deja începem să renunțăm la ele.
  • Mâncare gata gătită. Sigur! Gată-gătită și livrată la ușă dacă vrei neapărat.
  • Fotografiile vor fi telegrafiate de la distanță. Ar fi interesant de explicat internet-ul strămoșiulor noștri.

Vă lăsăm mai jos cu o copie a paginii din revistă, să vă delectați cu idei precum aceea că americanii vor fi mai înalți decât restul lumii.

original

Fanii Nokia sunt în doliu. Ovi Share e în comă.

 

Nokia a notificat ieri toţi (cei 14) posesorii de conturi de pe Ovi Share că pozele şi clipurile pe care (eventual) le-au încărcat pe platforma de sharing pusă la dispoziţie pentru posesorii de telefoane Nokia, se închide.

După ce mi-am oprit lacrimile care curgeau nestăpânit am vrut să intru să văd dacă nu cumva am şi eu (din greşeală) vreo poză urcată pe Ovi Share.  Din fericire n-a fost cazul, dar mi-a luat ceva timp să îmi aduc aminte credenţialele contului pe care sunt sigur că îl foloseam probabil zilnic ca să împart materiale video cu prietenii.

În anunţul Nokia, pe care vi-l reproduc mai jos, nu există prea multe informaţii cu privire la această decizie, menţionându-se doar că vor să se concentreze pe servicii mobile şi de localizare. Un deziderat lăudabil, mai ales că Nokia nu mai e demult standardul de referinţă când vine vorba de telefoane mobile sau servicii de localizare. Din păcate, de la mişcarea super-inspirată de adoptare a platformei Windows, eu deţin acum ultimul telefon Nokia (cu Symbian) pe care îl voi mai avea probabil vreodată.

Asta dacă nu cumva voi primi în curând un email similar cu cel de mai jos în care mi se va comunica că în încercarea în formă continuată de a se concentra pe servicii mobile şi de localizare, Nokia renunţă la serviciile Microsoft şi Windows Mobile.

Citește mai mult

Batman ar fi invidios

Fiindcă până acum, când a fost vorba de gadgeturi, am vorbit doar de telefoane și alte electronice din aceași gamă, azi am descoperit pentru voi un device ceva mai special. E vorba de o mănușă mai lungă care a fost botezată și care e produsă de Wayne Enterprises.
Presupunând că sunteți printre aceia care și-au organizat propria mică armată, o să vă bucurați să aflați că puteți cumpăra și voi acest gadget dar comanda minimă este de 10 bucăți. Desigur, dacă nu aveți alți 9 prieteni cu care să împărțiți comanda, puteți încerca să folosiți noile tehnologii de replicare celulară ca să vă mai creșteți câteva brațe stângi pe corp.
Redevenind serioși, mănușa despre care discutăm include un arc voltaic de 300.000 de volți care poate să amorțească un animal de mărime rezonabilă, o cameră web 720p ca să imortalizați acțiunile îndrăznețe pe care le întreprindeți cu mănușa, o lanternă, ca să aveți suficientă lumină pentru filmare, și un docking port pentru iPod, pentru a furniza muzica de fundal pentru filmul de acțiune care va rezulta din operarea live a întregului echipament. Totul este acționat desigur de o baterie Li-Ion incorporată. Am zis să redevenim serioși, dar nu ne-a prea ieșit. Cu toate astea, descrierea acestui gadget e reală, inclusiv docking-ul de iPod.
Mănușa a fost gândită și produsă de Dave Brown, un locuitor din California de Sud care era din ce în ce mai deranjat de întâlnirile cu râși care populează această zonă. Și iată că oricăt am încercat să fim serioși, până la urmă tot la râs am ajuns.