Bill Gates bea apa filtrata din fecale umane

Nimeni nu poate spune ca Bill Gates nu este implicat in dezvoltarea sanatatii in tarile in curs de dezvoltare. Cel putin nu dupa clipul prezentat mai sus. In video, Bill Gates bea apa rezultata din procesarea deseurilor (vorbim aici de namol din canalizare dar si de deseuri umane). Scopul este de a demonstra ca tehnologia de procesare a celor de la Janicki Bioenergy functioneaza.

bill gates bea apa purificata

Gates insusi a punctat faptul ca in tarile in curs de dezvoltare, inlaturarea deseurilor este o problema majora care provoaca moartea a sute de mii de copii in fiecare an: ” Daca putem dezvolta moduri sigure si convenabile de a inlatura deseurile umane, putem preveni aceste decese iar mai multi copii vor creste sanatos. ”

Desi procesul nu este unul nou, este eficient. Deseurile suporta un proces de distilare, iar aburul rezultat trece printr-un proces de epurare rezultand apa potabila. Resturile acestui proces sunt ulterior arse, acest pas creand electricitatea care sustine intreaga statie de filtrare. De asemenea, aceasta statie produce curent in exces care poate „fi livrat inapoi comunitatii”.

schema Janicki Omniprocessor

Cifrele sunt destul de convingatoare, acest procesor putand lucra cu deseuri de la 100,000 de oameni si produce peste 80,000 litri de apa potabila pe zi si 250 kw de electricitate.

Inca un proiect foarte bun, foarte promitator, foarte…uman. Asteptam implementarea sa! 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 − 10 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.