Articole

Sătul de acumulatori slabi? Sanyo propune Eneloop

Iniţial ne-am gândit că n-are rost să publicăm un articol despre o marcă absentă la noi. Dar se pare că există cel puţin un importator cu sediul în Bucureşti, care aduce aceşti acumulatori, aşa că ne-am hotărât să vorbim despre ei, fiindcă noi cel puţin ne-am săturat de reclamele despre baterii care durează „mult mai mult” în reclame şi cel mult la fel de mult în realitate.

Câteva din produsele mai vechi de la Eneloop

 

Vorbim aşadar de două tipuri noi de acumulatori de la Sanyo, Eneloop Pro şi Eneloop Plus.

Modelul Eneloop Pro este un acumulator de 2400mAh şi are 25% mai multă putere decât varianta clasică a aceluiaşi acumulator, o soluţie ideală pentru camere foto sau alte device-uri care consumă puterea bateriilor voastre, cum sunt blitz-urile sau gadget-urile foto în general.

Apoi vine modelul Eneloop Plus, care are în „plus” un termistor pentru coeficient de temperatură pozitiv, o rezistenţă care previne încălzirea bateriilor şi se poate dovedi foarte utilă atunci când vine vorba de exemplu de jucării cu baterii care ajung în mâna copiilor şi lasă uneori urme pe piele datorită încălzirii excesive.

Acumulatorii pe care i-am descris abia au fost lansaţi în Japonia, dar dacă suntem de acord că Eneloop e o marcă pe care am putea să o încercăm, puteţi găsi acumulatorii la e-acumulatori.ro, singurul site românesc pe care am găsit disponibile bateriile de la Sanyo. Nu, nu este un articol plătit, am apreciat pur şi simplu că o companie românească a căutat (sau a adus întâmplător) o marcă de acumulatori – baterii care s-a consacrat prin calitate în loc de advertising.

Şi ca să nu spuneţi că nu vă oferim şi un link, iată pagina dedicată acestor serii de pe site-ul Sanyo.