Articole

Yahoo lansează un telefon Android în Japonia

Deși pare surprinzător ca Yahoo să lanseze un telefon pe platforma celui mai mare concurent al său din domeniul căutării web, lucrurile nu stau chiar așa. Yahoo domină căutările web în Japonia și este cel mai mare site din Japonia.

Având în vedere că sistemul de operare Android capătă o popularitate din ce în ce mai mare, pare chiar o idee foarte bună ca Yahoo să lanseze un telefon propriu bazat pe Android pentru a păstra avansul pe care îl are față de Google pe parte de căutare web și pentru a evita astfel migrare unui utilizator de la Yahoo la Google odată cu achiziționare unui terminal care rulează pe Android.

Telefoanele ce urmează a fi lansate foarte curând vor fi fabricate de Sharp și vor avea ecrane LCD de 4 inch cu rezoluție qHD, versiunea Android 2.3, cameră de 8 megapixeli cu senzor CMOS, Bluetooth 3.0, Wi-Fi 802.11 b/g/n, slot de card microSDHC, un tuner TV digital integrat și funcționalitate de e-wallet plus comunicație prin infraroșu, tehnologii care au o dezvoltare particulară în Japonia.

Telefonul va avea preinstalate câteva servicii Yahoo populare în Japonia, cum ar fi Yahoo Japan Home, Yahoo Japan Auctions, Yahoo Luco și așa mai departe, și va fi disponibil începând cu luna Septembrie 2011.

Deși e puțin probabil ca Yahoo să lanseze acest telefon în România, el ar putea fi disponibil pentru comenzi online la un moment dat, cu aceleași servicii preinstalate dar neparticularizate la un anumit teritoriu geografic.

Super Zoom – recenzie Nikon Coolpix P500

Sau mai bine zis: Mega Zoom, aşa cum denumesc cei de la Nikon această gamă, al cărei proaspăt membru este Nikon Coolpix P500, care vine cu o lentilă echivalentă unui 800mm: un 36x optical zoom de f3.4-5.7 21.5-800mm. Camera anterioară din aceeaşi serie avea o lentilă de „numai” 26x, adică echivalentă (pe 35mm) unui zoom de 678mm, iar camera concurentă de la Canon, PowerShot SX30 IS avea un factor de zoom de 35x (dar 840 mm în echivalenţă pe 35mm), cu diferenţa că lentila de la Canon pleacă de la un zoom mai mare, deci poza efectivă va fi şi ea mai „zoomată” pe Canon decât pe Nikon. Totuşi asta probabil nu va conta prea mult pentru cei care se vor uita la specificaţiile de zoom şi atât.

Acest p500 are senzor CMOS iluminat din spate de 12 Megapixeli şi un procesor de imagine Expeed C2 Dual. Am remarcat capacitatea de a trage 5 frames pe secundă la rezoluţie maximă, ceea ce poate fi util, şi are diverse setări programate, de exemplu pentru portrete în scene slab iluminate. Nu e de uitat nici opţiunea de high dynamic rage (HDR) disponibilă pentru fotografii landscape.

Pentru cei care vor să filmeze cu această cameră, e de remarcat că filmează în full-HD la 30 fps, dar, mult mai important şi mai remarcabil, poate trage în high-speed până la 240 fps, ceea ce poate ajuta la o captură foarte interesantă pentru evenimente care se desfăşoară foarte rapid.