Articole

Darkest Dungeon

Darkest Dungeon nu iarta. Let me say it again: Darkest Dungeon nu iarta. Un RNG turn-based care vine de pe kickstarter, DD este frustrant, greu cu niste mecanici complicate. De-asta mi-a placut extraordinar de mult.

Desi am jucat 28 de ore, am senzatia ca sunt in continuare un mare noob. Jocul te lasa sa recrutezi un roster de 9 eroi care au diferite clase: tank, dps, healer si stress healers. Din roster-ul acesta vei selecta 4 eroi pentru fiecare misiune care vor parcurge diferite dungeon-uri, unele grele altele neiertatoare. O mecanica unica (cel putin din cate stiu eu), este introducerea unui stat de stres.

Asta face ca majoritatea eroilor sa fie inutilizabili dupa fiecare dungeon run. Nivelul de stres creste, si trebuie sa-ti trimiti eroii sa bea, sa se roage sau sa se bucure de placerile carne oferite in oras. Fiecare personaj in parte este unic, si sistemul general de stat-uri functioneaza foarte bine. Unicititate personajelor te va face sa te atasezi de ele si jocul va fi nemilos cand ti le va lua. Don’t we all love permadeath?

Dupa cum ziceam, desi sunt noob am gasit cateva combinatii bune pe care le folosesc si am reusit sa fac mici progrese. Am fost tentat sa ma uit la tips & tricks, dar chinurile prin care treci si fericirea pe care o ai cand reusesti sa clearuiesti un boss greu fac parte din farmecul jocului.

Original, greu, unic.