Articole

15 milioane de iPhone 5 s-ar putea lansa în septembrie

Conform DigiTimes, Apple a plasat o comandă de 15 milioane de telefoane din generaţia următoare, iPhone 5, către Pegatron, un producător Taiwanez de tehnică de calcul. Data prognozată a livrării este în Septembrie 2011, dar aceeaşi sursă afirmă că noul iPhone 5 nu este o versiune foarte mult îmbunătăţită a lui iPhone 4.

Comparativ cu primul iPhone, pe care Apple reuşea să îl vândă într-un milion de exemplare în câteva luni, care chiar şi aşa era un record pentru acea vreme, acum ne uităm la livrări de mai multe milioane de iPhone-uri în fiecare trimestru, cu trimestrul 1 şi trimestru 2 al lui 2011 depăşind 15 milioane de aparate iPhone vândute.

Din informaţiile disponibile despre iPhone 5, acesta va semăna din punct de vedere al carcasei cu iPhone 4, dar va avea câteva modificări interne printre care noul procesor A5 dual-core, o cameră de 8 megapixeli şi un ecran de 3.7 sau 3.8 inch cu o rezoluţie mai mare cu o treime decât cea de la iPad 2, care are 1024×768, un amănunt care rămâne totuşi discutabil. De asemenea, conform unor informaţii scăpate pe piaţă de Verizon, e posibil ca noul iPhone 5 să suporte dual-band CDMA şi GSM, deşi nu este clar dacă telefonul va putea să profite de tehnologia 4G LTE.