Articole

Yahoo lansează un telefon Android în Japonia

Deși pare surprinzător ca Yahoo să lanseze un telefon pe platforma celui mai mare concurent al său din domeniul căutării web, lucrurile nu stau chiar așa. Yahoo domină căutările web în Japonia și este cel mai mare site din Japonia.

Având în vedere că sistemul de operare Android capătă o popularitate din ce în ce mai mare, pare chiar o idee foarte bună ca Yahoo să lanseze un telefon propriu bazat pe Android pentru a păstra avansul pe care îl are față de Google pe parte de căutare web și pentru a evita astfel migrare unui utilizator de la Yahoo la Google odată cu achiziționare unui terminal care rulează pe Android.

Telefoanele ce urmează a fi lansate foarte curând vor fi fabricate de Sharp și vor avea ecrane LCD de 4 inch cu rezoluție qHD, versiunea Android 2.3, cameră de 8 megapixeli cu senzor CMOS, Bluetooth 3.0, Wi-Fi 802.11 b/g/n, slot de card microSDHC, un tuner TV digital integrat și funcționalitate de e-wallet plus comunicație prin infraroșu, tehnologii care au o dezvoltare particulară în Japonia.

Telefonul va avea preinstalate câteva servicii Yahoo populare în Japonia, cum ar fi Yahoo Japan Home, Yahoo Japan Auctions, Yahoo Luco și așa mai departe, și va fi disponibil începând cu luna Septembrie 2011.

Deși e puțin probabil ca Yahoo să lanseze acest telefon în România, el ar putea fi disponibil pentru comenzi online la un moment dat, cu aceleași servicii preinstalate dar neparticularizate la un anumit teritoriu geografic.