Articole

Detalii despre update-ul Windows Phone 7

Următorul update pentru Windows Phone 7 (WP7), cu nume de cod Mango pare să fie destul de zemos, dacă e să ne luăm după informaţii care s-au scurs de la Microsoft cu privire la acest update.

Era cunoscut deja că Mango va aduce multitaskin-ul ca facilitate importantă pe WP7, dar se pare că mai există şi alte noutăţi interesante la WP7.5

O noutate ar fi Bing Vision, care este o clonă a lui Google Goggles, un utilitar care permite scanarea şi căutarea printre coduri de bare, DVD-uri, coperţi de carte, texte şi aşa mai departe.. Nu e clar dacă va exista o integrare între acest tool şi alte unelte, cum e Bing Search, eventual cu posibilitatea de traducere, dar oricum, o unealtă interesantă pe care să o ai la îndemână.

Urmează apoi o altă clonă a unui serviciu Google, Bing Audio, care reproduce facilităţile lui Shazam. În caz că nu ştiţi Shazam, e un progrămel care recunoaşte melodia care se aude în acel moment în încăpere şi îţi spune toate informaţiile de care ai putea avea nevoie despre piesă. Originalul Shazam este destul de precis, recunoscând majoritatea pieselor care îi sunt prezentate.

Nu în ultimul rând trebuie amintit Bing Maps cu navigare pas-cu-pas. Alte facilităţi noi ar putea fi suport integrat pentru podcast-uri şi opţiunea de speech-to-text pentru SMS-uri.

Nu putem să nu remarcăm că, cu mici excepţii, toate noutăţile pe care le introduce Microsoft sunt aplicaţii cu istorie lungă pe alte platforme, dar chiar şi aşa, mai bine mai târziu decât niciodată.