Articole

Cum obţin invitaţie Google+ [Google Plus]

Cea mai recentă distracţie pentru amatorii de social-networking pare să fie Google+, reţeaua de socializare alternativă, de care am mai vorbit şi noi recent. Având în vedere că în acest weekend reţeaua va exploda şi la noi, ne-am gândit că n-ar fi o idee rea să vă spunem cum puteţi obţine acces. Reţeta nu e infailibilă, dar cel puţin cu prietenii noştri a funcţionat deja.

Urmăriţi aşadar următorii paşi:

  • încercaţi să convingeţi pe unul din prietenii care are deja acces la Google+ să vă adauge într-unul din cercurile lui de contacte. E important ca acesta să vă adauge cu adresa voastră de GMail.
  • dacă încă nu aveţi o adresă @gmail.com, probabil e momentul să o faceţi la https://mail.google.com
  • accesaţi https://profiles.google.com, dacă n-aţi făcut-o deja, şi creaţi-vă un profil. Cu cât mai multe informaţii, cu atât mai bine. Probabil!
  • accesaţi https://plus.google.com şi încercaţi să vă autentificaţi. Dacă vi se spune că nu aveţi încă acces, exprimaţi-vă interesul folosind formularul oferit acolo, şi precizaţi adresa de email cu care credeţi că aţi fost (sau aţi fi putut fi invitaţi) de unul din cunoscuţi.
Dacă aţi parcurs paşii de mai sus de cel puţin două ori şi încă nu aţi obţinut acces, probabil lipseşte cunoscutul care să vă adauge în lista lui de cunoştinţe. În acest caz ne rămâne nouă această plăcere, şi iată cum trebuie să procedaţi:
  • asiguraţi-vă încă o dată că aţi parcurs deja toţi paşii de mai sus
  • creaţi-vă un cont direct pe zona.ro, aici: http://zona.ro/wp-signup.php
  • lăsaţi-ne un comentariu (fără adresa de email în clar, o vom vedea în profil) pe acest material
  • aşteptaţi confirmarea noastră (veţi primi şi un mesaj email cu invitaţia) şi vizitaţi oricum din când în când https://plus.google.com
Evident, nu putem afirma că parcurgând paşii de mai sus veţi primi acces garantat, mai ales că Google afirmă că serviciul este încă limitat numai anumitor utilizatori aleşi specific, însă din testele pe care le-am efectuat deja se pare că metoda descrisă funcţionează de fiecare dată.
Mai mult, dacă aveţi informaţi suplimentare, sau mai precise, despre cea mai simplă metodă de a obţine acces, vă invităm de asemenea să vă exprimaţi în comentarii.