Articole

Securitate pentru smartphone-uri, encriptare pentru Android

Dacă în acest moment securitatea „adevărată” era rezervată pentru staţiile de lucru PC şi laptop-uri. Guardian Project este un proiect open-source care şi-a propus să schimbe situaţia, aducând câteva facilităţi foarte necesare pe telefoanele Android ale celor care sunt mai conştienţi şi conştiincioşi în ceea ce priveşte securitatea datelor.

Nu în ultimul rând, de rezultatele acestui proiect ar putea beneficia utilizatorii din zona business şi companiile în sine, având în vedere că principalele motive pentru care smartphone-urile nu sunt adoptate pe scară largă ca şi unelte de lucru acceptate în companii sunt legate de securitatea datelor vehiculate şi stocate pe aceste device-uri.

O regulă simplă pe care au stabilit-o experţii în securitate informatică este „criptează tot”, asta însemnând datele stocate, comunicaţiile, mediile portabile, etc în aşa fel încât accesul să fie cât mai limitat.

Ne puteţi spune în comentarii care este atitudinea în companiile voastre cu privire la utilizatea telefoanelor mobile şi ce părere aveţi despre facilităţile de securitate oferite de terminalele iPhone, iPad şi Android.