Articole

Yahoo lansează un telefon Android în Japonia

Deși pare surprinzător ca Yahoo să lanseze un telefon pe platforma celui mai mare concurent al său din domeniul căutării web, lucrurile nu stau chiar așa. Yahoo domină căutările web în Japonia și este cel mai mare site din Japonia.

Având în vedere că sistemul de operare Android capătă o popularitate din ce în ce mai mare, pare chiar o idee foarte bună ca Yahoo să lanseze un telefon propriu bazat pe Android pentru a păstra avansul pe care îl are față de Google pe parte de căutare web și pentru a evita astfel migrare unui utilizator de la Yahoo la Google odată cu achiziționare unui terminal care rulează pe Android.

Telefoanele ce urmează a fi lansate foarte curând vor fi fabricate de Sharp și vor avea ecrane LCD de 4 inch cu rezoluție qHD, versiunea Android 2.3, cameră de 8 megapixeli cu senzor CMOS, Bluetooth 3.0, Wi-Fi 802.11 b/g/n, slot de card microSDHC, un tuner TV digital integrat și funcționalitate de e-wallet plus comunicație prin infraroșu, tehnologii care au o dezvoltare particulară în Japonia.

Telefonul va avea preinstalate câteva servicii Yahoo populare în Japonia, cum ar fi Yahoo Japan Home, Yahoo Japan Auctions, Yahoo Luco și așa mai departe, și va fi disponibil începând cu luna Septembrie 2011.

Deși e puțin probabil ca Yahoo să lanseze acest telefon în România, el ar putea fi disponibil pentru comenzi online la un moment dat, cu aceleași servicii preinstalate dar neparticularizate la un anumit teritoriu geografic.

PlayStation Network reactivată după 26 de zile

Incidentul de securitate cel mai important al acestui an a fost ştirea că datele personale pe care Sony le stochează în legătură cu accesul clienţilor săi la PSN (PlayStation Network), reţeaua virtuală care permite tuturor posesorilor de PlayStation să se joace online, au fost compromise.

Sony a fost obligată la momentul respectiv să închidă efectiv reţeaua, cu estimări iniţiale de repornire rapidă, dar iată că a durat aproape o lună până când Sony a reuşit să rezolve o parte din probleme, şi spunem o parte din probleme fiindcă în Japonia, ţara de baştină a Sony, compania nu a primit permisiunea să reactiveze reţeaua până când nu rezolvă şi clarifică cât mai clar şi mai explicit problemele de securitate.

Pe scurt, e vorba de 77 milioane de conturi şi datele asociate cu acestea, multe dintre ele având ataşate numerele cardurilor de credit ataşate conturilor de utilizator.

După incidentul din 20 Aprilie, Sony a mai primit o lovitură pe 2 Mai, când Sony Online Entertainment a fost atacată separat şi a mai pierdut 24.6 de milioande conturi cu cel puţin 12,700 de conturi de carduri non-US. Pe 4 Mai Sony a refuzat să participe la o audiere oficială şi a trimis în schimb o scrisoare în care dădea vina pe grupul de hackeri Anonymous pentru acest incident. Evident, în lipsa oricărei idei asupra a ceea ce s-a întâmplat, atacul nu poate fi atribuit decât unui răufăcător „anonim”.

După reactivarea reţelei, Sony s-a lovit de o nouă problemă: numărul de cereri de resetare a parolelor curente, incident care a pus din nou pe butuci reţeaua, de data asta pentru o perioadă estimată de doar 30 de minute.