Articole

Secretul de la Lacul Morii, de la Vodafone

În mod sigur nici marketing-ul nu mai e ce-a fost. Spun asta fiindcă nici o companie mare cum e Vodafone nu pare să mai fie în stare să își gestioneze campaniile de promovare.

Am ajuns azi prin intermediul unei reclame pe site-ul Vodafone, unde, după câteva click-uri, aflu că pot să îmi cumpăr un modem Vodafone 4G LTE și să mă conectez la net mobil cu „viteză maximă de transfer de până la 10 ori mai mare”. Super, mai ales că așteptam ceva de genul ăsta pentru a mă conecta mobil într-o locație fixă!

Plus că sunt în București și dacă undeva merge LTE-ul, ar trebui să meargă în București, nu? Pagina pe care am ajuns e aici: https://www.vodafone.ro/personal/servicii-si-tarife/alege-vodafone/4g-lte/index.htm

vodafone 4g lte

Ca să fiu sigur, înainte să încep să mă interesez cum fac rost de un abonament și modem LTE, mă duc să verific „zona de acoperire”, printr-un link pus la dispoziție în aceeași pagină (și încercuit în captura de mai sus).

Și așa ajung aici https://www.vodafone.ro/acoperire . Selectez conștiincios Acoperire Date 4G LTE și prima impresie este că nu există nicio zonă cu LTE. Mă uit mai atent și descopăr o mâzgă galbenă suprapusă peste hartă, care sugerează că totuși există acoperire 4g/LTE în zona Bucureștiului. De ce spun „în zona” Bucureștiului? Fiindcă nu e în București.

Se pare că Vodafone s-a hotârât să facă disponibilă rețeaua 4G doar în Otopeni, pe niște câmpuri din apropierea Bucureștiului înspre Chitila și Săbăreni și pe mici fâșii de teren între Chiajna și Bolintin Deal.

vf acoperire 4g lte

Sunt sigur că acolo sunt aglomerați toți clienții Vodafone amatori de senzații tari pe net, deși recunosc că ajung și eu deseori în zona Bolintin Vale și abia dacă am semnal de voce, ca să nu vorbim de date. Într-adevăr, e Bolintin Vale, nu e Bolintin Deal!

Ca să nu public un rant aiurea, mă uit cu și mai mare atenție pe un zoom mai aproape de București.

vf acoperire 4g lte 2

Surpriză! Există 4G și în București, dar numai dacă te plimbi cu barca pe Lacul Morii sau pe salba de lacuri din nordul Bucureștiului. Acum se explică și ce căuta acel nene de l-am văzut la teve că alerga disperat pe gheața de pe lacul Morii: semnalul 4G de la Vodafone!

foto credits: ziare.com

foto credits: ziare.com