Articole

Jocuri gratuite online: despre Hattrick.

Hattrick este un joc online pentru împătimiţii de fotbal managers care vor să îşi exerseze mâna online în loc de consolă. Avantajele ţin de faptul că te lupţi cu alţi jucători reali, şi nu-s puţini, ci zeci de mii, dezavantajele ţin de faptul că cei mai mulţi sunt experţi şi la început ai şanse mici să faci vreo mare brânză în joc.

Pe de altă parte, jocul este destul de bine gândit, fiindcă jucătorii sunt împărţiţi pe divizii şi pe măsură ce devii mai bun avansezi într-o divizie superioară, deci vei fi mereu cam la acelaşi nivel la care sunt şi ceilalţi cu performanţe asemănătoare.

Nu voi intra în detalii despre joc, fiind gratuit puteţi să vă înscrieţi şi să-l încercaţi singuri, vă mai spun doar că nu veţi putea vedea desfăşurarea grafică a jocurilor echipei voastre, ci doar un raport (ce-i drept live) despre desfăşurarea jocului, şi nici nu e vorba de un site betting, pentru asta existând numeroase alte opţiuni de pariuri sportive online. Dacă vă pasionează într-adevăr pariurile, puteți găsi online și biletul zilei.

În jurul jocului s-au dezvoltat şi câteva aplicaţii de windows care vă ajută să ajungeţi la cea mai bună componenţă posibilă a echipei, dar jocul poate fi jucat foarte bine şi folosind doar logica şi bunul simţ, asta neaducându-vă desigur o mare performanţă ci doar satisfacţia reuşitei.

Eu de exemplu nu joc jocul pentru a promova în diviziile superioare, ci doar pentru a vedea dacă pot conduce clubul în aşa fel încât să fie în mod continuu profitabil. Raportez că se poate, clubul condus de mine având în momentul ăsta peste 300.000 de coco doar din fonduri proprii.

Team Fortress 2, un MMORPG de clasă, acum gratuit

Odată cu oferirea Team Fortress 2 „la liber”, cei de la Valve au relansat practic jocul, disponibil cu adevărat gratuit prin intermediul platformei de gaming Steam. Singura sursă de venit rămasă activă pentru producător au rămas micro-transacţiile din interiorul jocului, dar comunicatul de presă dă de înţeles că obiectele pentru care poţi plăti în joc nu sunt determinante pentru rezultatul jocului şi pentru experienţa pe care o aveţi jucând Team Fortress 2.

Idea celor de la Valve a fost ca schimbând modelul de joc să facă o schimbare semnificativă şi în modelul de business folosit pentru acest joc. Faptul că dezvoltatorul continuă să câştige de pe urma jocului fără ca asta să îi împiedice pe cei care joacă gratuit să se distreze este un lucru cât se poate de bun, fiindcă este motorul principal de continuare a dezvoltării jocului şi de suport tehnic pentru utilizatori.

Cei de la Steam promovează şi ei jocul în super-prim-plan după această relansare, aşa că probabil nu există un moment mai bun să intraţi şi voi în horă.

Chiar dacă e vorba de o descărcare de mai mulţi gigabytes, jocul se instalează rapid şi fără surprize. Imediat după crearea unui cont gratuit şi intrarea în joc, sunteţi întâmpinaţi de câteva tutoriale, pe care vă recomandăm să le parcurgeţi pentru a avea o idee cât de cât vagă despre modul în care poate fi mânuit jocul.