Articole

Microsoft Windows 7 SP1

În urmă cu mai puţin de o saptămână a fost lansat service pack 1 pentru Microsoft Windows 7.  Ca întotdeauna, SP1 marchează un prim pas către maturitate pentru cel mai recent sistem de operare de la Microsoft, SP1 aducând o serie de îmbunătăţiri semnificative sistemului de operare, modificări care sunt suficient de importante pentru a nu fi fost incluse în diverse patch-uri publicate deja pentru acest sistem de operare.

Puteţi descărca SP1 pentru Windows 7 de pe site-ul microsoft, în limba engleză, dar şi în limba română.

Trebuie să mai ştiţi că puteţi descărca şi pachetul integral pentru Windows 7 SP1, cu TOATE actualizările necesare pentru a aduce la zi versiunea iniţială a Windows 7, o idee bună în special în cazul în care aveţi de actualiza mai multe calculatoare ce rulează Windows 7, însă pentru 1 sau 2 calculatoare puteţi evita acest pachet, care are peste 500Mb în versiunea 32-bit şi mai mult de 900 Mb la versiunea 64-bit.

Puteţi de asemenea să lăsaţi Windows 7 să-şi facă actualizările singur, prin Windows update, şi atunci va descărca între 44Mb şi 94 MB (pentru versiunea 64-bit).

Printre noile facilităţi aduse de SP1 se numără:

  • Additional support for communication with third-party federation services, adicã suport mai bun pentru comunicarea cu serviciile terţe, specific „federated” services;
  • Improved HDMI audio device performance, performanţă audio îmbunătăţită pentru dispozitivele HDMI;
  • Corrected behavior when printing mixed-orientation XPS documents
  • Change to behavior of „Restore previous folders at logon” functionality – afişarea în poziţiile anterioare a directoarelor ce erau deschise la reboot.
  • Enhanced support for additional identities in RRAS and IPsec ;
  • Support for Advanced Vector Extensions (AVX) – suport pentru AVX, un set de instrucţiuni pe 256 de biţi pentru procesoare, conceput pentru îmbunătăţirea performanţei aplicaţiilor care fac calcule complicate în virgulă mobilă;
  • Improved Support for Advanced Format (512e) Storage Devices – suport suplimenar pentru dispozitivele de stocare în formate avansate (cu cluster fizic de 4KB).

Pentru a fi siguri că reduceţi numărul de probleme care ar putea apărea în urma instalării, puteţi rula înainte System Update Readiness Tool for Windows 7: versiunea 32-bit sau versiunea 64-bit. Noi am instalat update-ul pe un sistem 64bit exact in timp ce scriam acest articol si totul a mers perfect, in acest moment ruland pe Windows 7 SP1.

Dacă instalarea se opreşte cu codul 0x800f0a12, aveţi instrucţiuni de depanare pe blogul The Servicing Guy

Dacă aveţi Microsoft Security Essentials (MSE) instalat şi nu merge instalarea, actualizaţi MSE la cea mai nouă versiune înainte de instalarea Win 7 SP1.

Dacă aveţi un Samsung Galaxy S verificaţi existenţa driverelor, pentru că momentan acestea ar putea avea probleme cu Win 7 SP1.

Cei care au instalat Microsoft Office 2003 pe Windows 7 ar putea avea probleme cu VBA în Microsoft Word.

Pe notebookurile Lenovo folosiţi aplicaţia Lenovo Thinkvantage System Update, actualizaţi-o la cea mai recentă versiune, apoi începeţi instalarea Win 7 SP1.

Pentru alte probleme puteţi urmări pagina Technet, iar dacă aveţi o problemă fără soluţie puteţi să  dezinstalaţi Service Pack 1 (după ce selectaţi Show all) sau să blocaţi temporar instalarea Service Pack 1 prin Windows Update: instrucţiuni în limba engleză şi instrucţiuni în limba română

Mai puteţi de asemenea să accesaţi forumul nostru de la forum.zona.ro, care necesită deocamdată înregistrarea separată a unui cont de user, şi să descrieţi problema pe care o aveţi.

Vă urăm succes.

Pluginuri disponibile pe zona.ro

Aici deschidem discuţia despre ce pluginuri vă doriţi să instalăm pentru blogurile voastre găzduite pe zona.ro. Nu promitem că vom instala tot ceea ce vă doriţi, dar suntem curioşi să aflăm ce pluginuri vi s-au părut vouă interesante şi dacă le vom găsi la fel de interesante le vom activa şi pentru blogurile găzduite aici.