Articole

Windows Phone 7 NoDo update şi security update

Nici nu am apucat să scriem despre ultimul update de software pentru smartphone-urile ce rulează Windows, că Microsoft a şi emis un prim update de securitate dedicat acestui update. Da, un pic confuzant.

Printre ştirile din ultimele zile s-au numărat diferite mesaje de la utilizatori nefericiţi din diverse ţări şi de pe diverse reţele de telefonie mobilă, care se plângeau că ultimul update la sistemul de operare Windows de smartphone-uri nu a fost distribuit tutoror.

La presiunea străzii, sau mai bine zis a întregii autostrăzi informaţionale (tip: information highway) Microsoft a scos până la urmă respectivul update, dar s-a grăbit un pic, fiindcă nici n-a ajuns bine acest update la toţi utilizatorii că a fost nevoie de acest patch.

Acest ultim update vine pentru a rezolva o problemă de securitate cu certificate SSL care au fost emise de Comodo după ce unul din reseleri a fost compromis de un hacker Iranian în luna Martie.

Update-ul principal la Windows Phone 7, cu nume de cod NoDo, este versiunea 7390, iar patch-ul de securitate lansat azi aduce sistemul de operare la versiunea 7392.