Articole

Skype va achiziționa GroupMe, la un an după înființare

GroupMe este un serviciu care s-a născut la hackaton-ul din New York din 2010 și care a strâns inițial aproape 1 milion de dolari finanțare de la diverse fonduri de investiții, ulterior adunând alte 10 milioane de dolari pentru dezvoltare.

GroupMe permite crearea dinamică de grupuri de telefoane cu mai mulți utilizatori, permițând apoi schimbul de mesaje SMS în cadrul grupului și conferințe telefonice gratuite în cadrul acestor grupuri.

Între timp, Skype continuă discuțiile începute cu Microsoft, care intenționează la rândul lor să achiziționeze Skype.

Sharp Aquos SH-12C are camere 3D pe rezoluţie qHD

Şi rulează Gingerbread? Cam asta e întrebarea zilei pentru orice nou smartphone anunţat pentru perioada următoare. Oricum, LG Optimus 3D şi HTC EVO 3D, celelalte 2 telefoane de pe piaţă desemnate 3D, au primit un nou partener în domeniu.

Procesorul Qualcomm MSM8255 de 1.4GHz din interior va avea destul de mult de lucru cu cele 2 camere de 8 megapixeli fiecare, iar rezoluţia qHD (540×960) nu face altceva decât să ţină pasul cu ultimul model de la HTC, cu toate că ecranul de 4.2inch capabil de afişare 3D oferă o densitate mai mare a pixelilor şi mai puţin spaţiu efectiv pentru atingere.

Sistemul de operare va fi Android 2.3 cu câteva customizări specifice, iar pe partea de 3D telefonul se laudă cu înregistrare video la 720p.

Sharp a planificat lansarea pentru Japonia, pe 20 Mai 2011, în timp ce restul lumii poate să mai aştepte.

Google Talk actualizat cu Video Chat pe Android

Dacă aveţi un telefon Android, folosiţi Google Talk şi aveţi un abonament decent de date sau acces la o reţea wireless, vă recomandăm să actualizaţi aplicaţia Google Talk şi să beneficiaţi de noua facilitate de Video Chat pe care o oferă acum Google. Asta practic înseamnă că atunci când aveţi la îndemână o reţea wireless puteţi să staţi de vorbă folosind atât audio cât şi video cu amicii voştri care au aceleaşi dotări sau care se află la un calculator fără să mai plătiţi costul apelului, mai ales că vorbim de un apel video.

Toate telefoanele Android vor putea fi folosi Google Talk cu video dacă şi conexiunea de date o permite. Trebuie menţionat că este vorba de telefoane care rulează Gingerbread 2.3+, opţiunea urmând să fie activată automat odată cu update-ul la Gingerbread 2.3.4.

Cei care au alte versiuni mai vechi vor primi de asemenea această facilitate, dar Google nu a menţionat încă un calendar.